Οι αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου στον διεθνή Τύπο: «Η Ελλάδα βιώνει μια σπάνια #MeToo στιγμή»

18.01.2021 / 21:09
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
γκο 13

Οι καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου για σεξουαλική επίθεση από υψηλόβαθμο αξιωματούχο της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Εταιρείας σόκαραν το πανελλήνιο. Η γενναία απόφαση της Ολυμπιονίκη να σπάσει τη σιωπή της μετά από δύο δεκαετίες πυροδότησε εξελίξεις, ενώ αποτέλεσε μόνο την αρχή αφού ακολούθησαν κι άλλες αποκαλύψεις από αθλήτριες για κακοποίηση.

Τα όσα κατήγγειλε η Ολυμπιονίκης έχουν μπει στο «μικροσκόπιο» της δικαιοσύνης μετά την αυτεπάγγελτη παρέμβαση της Προϊσταμένης Εισαγγελίας Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου.

Μάλιστα, η υπόθεση απασχολεί και τον διεθνή Τύπο. «Σοφία Μπεκατώρου: Η απόφαση της Ολυμπιονίκη να μιλήσει ανοιχτά για τη φερόμενη σεξουαλική επίθεση το 1998 πυροδοτεί κατακραυγή στην Ελλάδα για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκαν αρχικά» γράφει το CNN.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Μπεκατώρου δεν κατονόμασε το πρόσωπο που κατηγορούσε. «Το Σάββατο, ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας Αριστείδης Αδαμόπουλος παραιτήθηκε». Αναφορά γίνεται και στη δήλωσή του.

Το BBC γράφει επίσης για την υπόθεση, αναφερόμενο στην καταγγελία της κορυφαίας αθλήτριας. «Αξιωματούχος της ελληνικής ιστιοπλοΐας παραιτείται μετά τις καταγγελίες Ολυμπιονίκη για σεξουαλική κακοποίηση», είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος.

«#MeToo κίνημα στην Ελλάδα καθώς Ολυμπιονίκης στην ιστιοπλοΐα αποκαλύπτει σεξουαλική κακοποίηση» είναι ο τίτλος της σελίδας The Straits Times, όπου σημειώνεται πως «η Ελλάδα βίωνε μια σπάνια #MeToo στιγμή το Σάββατο καθώς οι αποκαλύψεις για σεξουαλική κακοποίηση από μια Ολυμπιονίκη στην ιστιοπλοΐα πυροδότησε παρόμοιες αποκαλύψεις από άλλες αθλήτριες».

Ακόμη και οι Japan Times αναφέρονται στην υπόθεση σε δημοσίευμα με τίτλο: «Ελληνίδα Ολυμπιονίκης ιστιοπλόος επαινείται που έσπασε το ταμπού της σεξουαλικής επίθεσης».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα