Οι ανυπάκουοι της Κάτω Αχαΐας

14.11.2020 / 21:40
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
roma

Του Φάνη Βγενόπουλου

Ξεφεύγει η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Κάτω Αχαΐα. Εστία του ιού, όπως όλα δείχνουν, αποτελεί ο συνοικισμός των Ρομά στην πόλη, όπου λόγω του ιδιαιτέρου τρόπου ζωής των κατοίκων και της κουλτούρας τους, δεν τηρούνται από όλους τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης και προστασίας από το ιό.

Μάλιστα, τις τελευταίες ημέρες έχουν καταγραφεί πάνω από 15 κρούσματα στην περιοχή, γεγονός που έχει σημάνει συναγερμό στις υγειονομικές αρχές, το Δήμο Δυτικής Αχαΐας και την Αστυνομία, καθώς υπάρχουν φόβοι για διασπορά ευρείας κλίμακας.

Άλλωστε δεν ήταν λίγες οι φορές, το τελευταίο διάστημα, όπου οι κοινωνικές εκδηλώσεις (γάμοι, γιορτές, κτλ), που έγιναν στη συνοικία των Ρομά της Κάτω Αχαΐας, απασχόλησαν την επικαιρότητα, δεδομένου ότι υπήρξε έντονος συνωστισμός μεταξύ των συμμετεχόντων σε αυτές.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το πάρτι γενεθλίων που έγινε την περασμένη Κυριακή στον συνοικισμό, εν μέσω καραντίνας, στο οποίο συμμετείχαν 160 άτομα (!), όπου υπήρξε η επέμβαση της Αστυνομίας, με 12 προσαγωγές ατόμων, την βεβαίωση 14 προστίμων και την υποβολή δύο μηνύσεων.

Στο πάρτι ουδείς φορούσε μάσκα προσώπου, η οποία είναι υποχρεωτική, δεν τηρούνταν οι αποστάσεις μεταξύ των ατόμων, που έτσι και αλλιώς δεν θα έπρεπε να συμμετέχουν σε κοινωνικές εκδηλώσεις καθώς έχουν απαγορευθεί λόγω του lockdown.

Την περασμένη Παρασκευή κλιμάκια του ΕΟΔΥ βρέθηκαν στο συνοικισμό και έκαναν δειγματοληπτικούς ελέγχους για να διαπιστώσουν τη διασπορά του ιού στην κοινότητα και δόθηκαν οδηγίες προς τους κατοίκους του συνοικισμού. «Είναι μια εστία που μας προβληματίζει και την παρακολουθούμε» δήλωσε χαρακτηριστικά για το θέμα ο διοικητής της 6ηςΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, ο οποίος σε συνεργασία με τις συναρμόδιες αρχές παρακολουθεί στενά το θέμα.

ΑΣΠΙΔΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ

Όπως πληροφορείται ο «Κ» από τον Οκτώβριο παρακολουθείται η κατάσταση που επικρατεί

στον συνοικισμό των Ρομά, από το Κέντρο Υγείας Δυτικής Αχαΐας και διαπιστώνεται ότι υπάρχει διαρκής άνοδος των κρουσμάτων στην περιοχή.

Παράλληλα, οι γιατροί της μονάδας πρωτοβάθμιας φροντίδας, παρακολουθούν την πορεία των ασθενών covid που βρίσκονται σε κατ’ οίκον καραντίνα, όπως και την κατάσταση των οικογενειών τους, ενώ το τελευταίο 6μηνο«τρέχει» από το Κέντρο Υγείας πρόγραμμα παρακολούθησης των λοιμωδών ασθενειών στη συνοικία.

Στο πλαίσιο αυτό, το πρωί της Πέμπτης έγινε ενημέρωση των κατοίκων του συνοικισμού, από τον δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας Σπύρο Μυλωνά και υγειονομικούς από το Κέντρο Υγείας της Δυτικής Αχαΐας.

Το βέβαιο είναι ότι ο κορωνοϊός κινείται στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αχαΐας, ιδιαίτερα δε, στον συνοικισμό των Ρομά, όπου υπάρχουν έντονες κοινωνικές συναναστροφές. Το γεγονός αυτό έχει ανησυχήσει τις υγειονομικές Αρχές, δεδομένου ότι ο ιός είναι «ύπουλος» και μπορεί να μεταφερθεί πολύ εύκολα από ασυμπτωματικούς ασθενείς. «Ασπίδα» προστασίας για τη μη διασπορά της νόσου, αποτελεί το Κέντρο Υγείας της περιοχής, το οποίο δέχεται όλα τα ύποπτα περιστατικά και τα

διαχειρίζεται ακολουθώντας όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας, ώστε να μην διασπαρθεί η νόσος.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα