Οι ανακοινώσεις και οι κρυφές συναντήσεις

15.07.2023 / 13:00
2-17

Θέμα ωρών είναι οι ανακοινώσεις του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για τον Δήμο Πατρέων και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Για τους Δήμους θα προκριθούν πρόσωπα που προέρχονται από τον χώρο, αλλά μπορούν να συσπειρώσουν γύρω τους ευρύτερες δυνάμεις και θα στηριχθούν και από άλλα κόμματα. Το πρόσωπο αυτό έχει βρεθεί και είναι γνωστό. Σε ότι αφορά τις Περιφέρειες, θα υπάρχει μια διαφορά: Ναι μεν θα επιδιωχθούν συγκλίσεις, αλλά ο υποψήφιος Περιφερειάρχης θα τελεί υπό τη σημαία του ΠΑΣΟΚ και όσοι θέλουν από άλλα κόμματα και σχηματισμούς ακολουθούν. Η Χαριλάου Τρικούπη θα επιδιώξει να είναι σταθερά δεύτερο κόμμα στην αυτοδιοίκηση και όπου μπορεί να «χτυπήσει» πρωτιές, σε Δήμους και Περιφέρειες. Εξάλλου, το ρεζουμέ της πρόσφατης επίσκεψης Σκανδαλίδη στην Πάτρα δεν βγήκε από τη συνάντηση με τα τοπικά στελέχη, αλλά σε συναντήσεις που κρατήθηκαν –όσο αυτό ήταν εφικτό- κρυφές. Για την Περιφέρεια το όνομα δεν έχει ακόμη «κλειδώσει» όμως είμαστε ένα βήμα πριν τη σχετική επισημοποίηση.

Α.Κ.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Νεολόγος*