Ο «ζωντανός θρύλος» Γιούργκεν Χάμπερμας αρνήθηκε βραβείο 226.000 ευρώ

03.05.2021 / 22:45
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
epa03814765 German philosopher Juergen Habermas speaks during a press conference in Athens, Greece, 06 August 2013. Addressing the 23rd World Congress of Philosophy, held in Athens for the first time, Habermas analysed the European crisis from the angle of lack of political solidarity and stated that the European unification should be completed to restore balance between politics and the market.  EPA/SIMELA PANTZARTZI

Οι διοργανωτές του λογοτεχνικού βραβείου Σεϊχης Ζαγιέντ, από το όνομα του ιδρυτή της ομοσπονδίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, δήλωσαν ότι λυπούνται για την άρνηση του διάσημου Γερμανού φιλόσοφου Γιούργκεν Χάμπερμας να αποδεχθεί τον τίτλο της «Πολιτιστικής προσωπικότητας της χρονιάς» και το χρηματικό έπαθλο που τον συνοδεύει.

Σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου, που εστάλη χθες, από τον εκδοτικό οίκο του Suhrkamp στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, ο Χάμπερμας, ηλικίας σήμερα 91 ετών, λέει ότι το να αποδεχθεί το βραβείο και το χρηματικό ποσό ύψους ενός εκατομμυρίου ντιρχάμ (περίπου 226.00 ευρώ) θα ήταν «μια κακή απόφαση» και ότι θα «βάλει τέλος» σε αυτό.

«Δεν είχα ενημερωθεί για τον στενό δεσμό μεταξύ του ιδρύματος που απονέμει το βραβείο στο Άμπου Ντάμπι και το πολιτικό σύστημα» των Εμιράτων, συμπλήρωσε.

«Το βραβείο Λογοτεχνίας Σεϊχης Ζαγιέντ λυπάται για την απόφαση του Γιούργκεν Χάμπερμας (…), όμως τη σέβεται», επισημαίνει το ίδρυμα σε ένα δελτίο τύπου.

«Το βραβείο ενσαρκώνει τις αξίες της ανεκτικότητας, της γνώσης και της δημιουργικότητας οικοδομώντας γέφυρες μεταξύ των πολιτισμών και θα συνεχίσει να εκπληρώνει την αποστολή του προς αυτήν την κατεύθυνση», συμπληρώνει.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κατηγορούνται συχνά από ΜΚΟ για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εχθρότητα προς την ελευθερία της έκφρασης και μισαλλοδοξία προς κάθε αντίθετη πολιτική γνώμη.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα