Σκέρτσος στον Max Fm: “Θέλουμε καλύτερο Κράτος” – Τι είπε για Πατρών-Πύργου και τρένο (βίντεο)

20.03.2023 / 16:36
ka 88

«Θα φτάσουμε μέχρι τέλους ως προς την απόδοση ευθυνών, χωρίς καμία έκπτωση, από την κορυφή έως τη βάση. Το τραγικό δυστύχημα είναι μη αποδεκτό για ένα σύγχρονο Ευρωπαϊκό Κράτος. Παράλληλα, στεκόμαστε δίπλα στους ανθρώπους που δοκιμάστηκαν και στις οικογένειες των θυμάτων, ενώ υλοποιούμε νέο αυστηρότερο πλαίσιο για την ανάταξη του σιδηρόδρομου. Η Δικαιοσύνη, δε, κινείται με γρήγορες ταχύτητες ως προς το ποινικό σκέλος», δήλωσε στον Max Fm 93,4, ο Υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, σχετικά με τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.

Από εκεί και πέρα, ως προς  το διακυβεύμα των εκλογών, ο Υπουργός Επικρατείας, υποστήριξε, μεταξύ άλλων: Θέλουμε ένα καλύτερο Κράτος. Με γοργούς ρυθμούς. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια, με διαφάνεια, εντιμότητα και ειλικρίνεια για να το αλλάξουμε, όμως αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί μέσα σε 3,5 χρόνια, πολλώ δε μάλλον εν μέσω κρίσεων. Θέλουμε περισσότερο χρόνο. Θα πάμε μπροστά ή πίσω; Να κριθούμε βεβαίως για την αποτελεσματικότητά μας –όπως και οι υπόλοιποι- που είναι συνυφασμένη με την ιδεολογική μας εντιμότητα.

Επιπροσθέτως, απαντώντας σε ερώτημα για το πολιτικό κλίμα και αν βλέπει νέο σκηνικό «αγανακτισμένων», είπε: «Η απόδοση ευθυνών, ο εκσυγχρονισμός του σιδηροδρομικού δικτύου και οι αλλαγές στο Κράτος είναι δίκαια αιτήματα της κοινωνίας. Δεν βλέπω κάτι το αντισυστημικό. Ακόμη, ο Υπουργός Επικρατείας εστίασε στην Πάτρα και την Αχαΐα, λέγοντας ότι οι πολίτες καλούνται να συγκρίνουν πεπραγμένα κυβερνήσεων, αναφέροντας:  «Η Πάτρα και η Αχαΐα ήταν παραμελημένες περιοχές. Εφαρμόζουμε έναν ολοκληρωμένο στρατηγικό σχεδιασμό, κοστολογημένο και με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα που μεταφέρουν το νομό στην επόμενη μέρα. Σε ότι αφορά την Πατρών-Πύργου, το έργο προχωρά, όπως και το τρένο. Βρισκόμαστε στην τελική φάση του ανταγωνιστικού διαλόγου και το ανάδοχο σχήμα θα ολοκληρώσει την πολύ σημαντική σύνδεση της Πάτρας με την Αθήνα».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα