Ο Υπ. Εσωτερικών στον Max fm: «Οι δήμοι έχουν στηριχθεί οικονομικά» – Το δίλημμα των εκλογών

28.09.2021 / 17:54
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
MakisVoridis-20210111-scaled

«Οι δήμοι έχουν πάρει πάρα πολλά χρήματα, όπως και η Πάτρα, για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Σας θυμίζω τα 50 εκατομμύρια, τώρα, ως έκτακτη χρηματοδότηση. Έχουν στηριχθεί με σημαντικά ποσά», τόνισε στον Max fm 93,4 και στον Αλέξανδρο Κογκόλη, ο Υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το πάγιο αίτημα του Δήμου Πατρέων για περαιτέρω πόρους στην τοπική αυτοδιοίκηση. «Ξέρετε αυτό μπορεί να μην τελειώνει ποτέ, μπορεί οι Δήμοι να ζητούν και περισσότερα», συμπλήρωσε ο κ. Βορίδης. 

Προς έγκριση η αναζωογόνηση 200 οικισμών  

Επιπροσθέτως, διευκρίνισε σε ότι αφορά στη μέγκα πρόταση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την αναζωογόνηση 200 οικισμών και στους τρεις νομούς, ότι «βρισκόμαστε σε φάση εξέτασης σχεδίων και προτάσεων που έχουν υποβληθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες μας και έχουν ξεκινήσει οι εγκρίσεις για μια σειρά από μέτρα. Αυτή η πρόταση βρίσκεται στην εν λόγω διαδικασία». 

Πρόκειται για προσπάθεια, ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ, στο πλαίσιο των προτάσεων «αστικής αναζωογόνησης» που φιλοδοξεί να αλλάξει την όψη οικισμών, στις εισόδους και εξόδους τους, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών, της εξωστρεφούς προοπτικής και των επισκεπτών. 

«Όχι ακόμη υποχρεωτικά» 

Περνώντας στην πανδημία, ο Υπουργός ξεκαθάρισε ότι «προς το παρόν δεν εξετάζεται ο υποχρεωτικός ο εμβολιασμός εργαζομένων σε κάποιες δημόσιες υπηρεσίες πρώτης γραμμής», ωστόσο εξήγησε ότι αυτό θα κριθεί από την πορεία της πανδημίας και η όποια απόφαση είναι απόλυτα συναρτημένη με την πίεση στο σύστημα υγείας. 

Το δίλημμα των εκλογών 

Σχετικά με το δίλημμα της επόμενης εκλογικής αναμέτρησης, αυτό θα είναι, σύμφωνα με τον Υπουργό Εσωτερικών, «κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας ή επιστροφή στο καταστροφικό πρώτο εξάμηνο του 2015».  Όπως επισημαίνει, «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει περιέλθει σε στρατηγικό αδιέξοδο. Αυτό γιατί δεν κατανοεί ότι βρίσκεται αντιμέτωπος με την αλλαγή του ιδεολογικού παραδείγματος, την ανατροπή της ιδεολογικής ηγεμονίας της Αριστεράς. Για αυτό και καταφεύγει στις ύβρεις, στη λασπολογία, στις ψευδολογίες».  

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα