Ο βουλευτής Αγγ. Τσιγκρής ζητά νέο φαρμακείο και σύγχρονο λέβητα στο νοσοκομείο «Αγ. Ανδρέας»

20.01.2022 / 13:48
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
tsigkris

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής κατέθεσε Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, με την οποία ζητάει την κατασκευή νέου φαρμακείου και σύγχρονου λεβητοστασίου στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών “Ο Άγιος Ανδρέας”. 

Η Ερώτηση του Αχαιού βουλευτή αναφέρει: «Το Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας» ιδρύθηκε το 1871, με σκοπό την παροχή πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης στους πολίτες της Πάτρας. 

Ωστόσο, η απουσία σύγχρονου και ασφαλούς φαρμακείου αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο.

Συγκεκριμένα, μέχρι σήμερα, το σύνολο των φαρμάκων φυλάσσονται σε κοντέινερ, όπου οι συνθήκες ψύξης και θέρμανσης δεν είναι οι κατάλληλες, με αποτέλεσμα να δημιουργείται κίνδυνος για την ασφάλεια και τη σωστή συντήρηση του, ενώ το κόστος της λειτουργίας των κοντέινερ είναι πολύ υψηλό, αφού είναι απαραίτητη η χρήση των κλιματιστικών σε εικοσιτετράωρη βάση, χειμώνα και καλοκαίρι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο φαρμακείο του νοσοκομείου φυλάσσονται πανάκριβα φάρμακα που προορίζονται για σοβαρές ασθένειες και χρόνιες παθήσεις, ενώ το προσωπικό του φαρμακείου εργάζεται κάτω από αντίξοες και επικίνδυνες συνθήκες, αφού δεν πληρούνται τα αναγκαία μέτρα προσωπικής ασφάλειας και πυρασφάλειας.

Από την άλλη μεριά, κρίνεται επιτακτική και απαραίτητη η αντικατάσταση του λεβητοστασίου, το οποίο δεν διαθέτει ούτε την απαιτούμενη άδεια λειτουργίας, ενώ έχει υποστεί μεγάλες φθορές λόγω της χρόνιας λειτουργίας του (από το 1990), με αποτέλεσμα να ελλοχεύει κίνδυνος ατυχήματος ή πυρκαγιάς.

Να σημειωθεί ότι μια πιθανή ξαφνική διακοπή της λειτουργίας του λεβητοστασίου, θα έχει ως αποτέλεσμα τη διακοπή ζωτικής σημασίας λειτουργιών του νοσοκομείου και την αδυναμία θέρμανσης το χειμώνα.

Τέλος, η αντικατάσταση του λεβητοστασίου επιβάλλεται για οικονομικούς και ενεργειακούς λόγους, αφού η ετήσια δαπάνη του νοσοκομείου σε καύσιμα ξεπερνά τα 500.000 ευρώ”.

Συγκεκριμένα, ο Αχαιός βουλευτής ρωτάει τον Υπουργό Υγείας, σε ποιες ενέργειες θα προβεί με σκοπό: α) την κατασκευή νέου και σύγχρονου φαρμακείου στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας» και β) την αντικατάσταση του παλιού; “.

Διαβάστε επίσης: Πάτρα: Στον “Άγιο Ανδρέα” η Μίνα Γκάγκα – “Θερμή” υποδοχή από ανεμβολίαστους υγειονομικούς

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα