Παρασκευή, 3.02.2023, 11:09 μμ

Ο Βασίλης Αϊβαλής στον «Plus Media»: «Ήρθε η ώρα να αλλάξει η Πάτρα δημοτική Αρχή» -(ΒΙΝΤΕΟ)

02.12.2022 / 22:01
1600

«Ήρθε πλέον η ώρα στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές η πόλη μας να αλλάξει Δημοτική Αρχή. Η Πάτρα μας πρέπει να αποκτήσει όραμα και στόχευση για το μέλλον, με σύγχρονες επιστημονικά πρακτικές που θα έχουν στο επίκεντρό τους τον πολίτη», δηλώνει στο «Νεόλογο», ο υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων, Βασίλης Αϊβαλής.

ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΟΓΚΟΛΗ

ALEXKOGKOLIS@HOTMAIL.COM

«Η παράταξή μας «ΠΑΤΡΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ και ΠΑΛΙ» είναι Ανεξάρτητη και Ακηδεμόνευτη. Αν τα κόμματα, λαμβάνοντας υπόψη τις θέσεις και στοχεύσεις μας, δείξουν ενδιαφέρον για την περιοχή μας και εκφράσουν την επιθυμία να δώσουν στηρίξεις, αυτές είναι καλοδεχούμενες», προσθέτει.

Τα παραπάνω αποτελούν, συμπυκνωμένα, ουσιαστικά και επικοινωνιακά, το διακύβευμα των εκλογών για την παράταξη του Προέδρου του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας.

Κύριε Αϊβαλή, δημιουργείται η συνθήκη για νίκη έναντι του νυν Δημάρχου με την κάθοδό σας στις εκλογές ή η υποψηφιότητά σας έχει χαρακτηριστικά προοπτικής για τη μετά Πελετίδη εποχή, σε επόμενη εκλογική αναμέτρηση;

Η ζωή είναι γεμάτη κύκλους, που έχουν αρχή, μέση και τέλος. Μετά από δύο ολοκληρωμένες θητείες του νυν Δημάρχου πιστεύουμε ότι έδωσε το στίγμα του, προσέφερε και αυτός από την πλευρά του όσα μπορούσε και ήρθε πλέον η ώρα στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές η πόλη μας να αλλάξει Δημοτική Αρχή.

Για εμάς η Διοίκηση του Δήμου μας, όπως και κάθε αιρετή δημόσια διοίκηση, είναι σαν μια σκυταλοδρομία στη διάρκεια του χρόνου. Σε αυτό τον αγώνα, όπως έχω ξαναπεί, ο κάθε Δήμαρχος είναι ένας σκυταλοδρόμος, ο οποίος συνεισφέρει από την πλευρά του όσο μπορεί. Όλοι συνεισφέρουν. Άλλος περισσότερο, άλλος λιγότερο και με διαφορετικό ρυθμό, αλλά όλοι πηγαίνουν την σκυτάλη πιο μπροστά. Έρχεται όμως η στιγμή, η σκυτάλη να πάει από τον έναν σκυταλοδρόμο στον άλλο. Πιστεύουμε ότι η ώρα πλέον ήρθε, οι συνθήκες έχουν διαμορφωθεί και στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές θα αλλάξει χέρια η σκυτάλη. Και αυτό θα ζητήσω από τους συμπολίτες μου: να είμαι ο νέος σκυταλοδρόμος της Πάτρας.

Με ποιους πορεύεστε; Τι ρόλο θα παίξουν τα κόμματα στην υποψηφιότητά σας;

Η παράταξη μας “ΠΑΤΡΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ και ΠΑΛΙ” είναι μια Ανεξάρτητη και Ακηδεμόνευτη Δημοτική παράταξη. Πιστεύουμε ότι στον πρώτο βαθμό Αυτοδιοίκησης τα κόμματα δεν θα πρέπει να έχουν πρωτεύοντα ρόλο.

Οι πόλεις δεν πρέπει να μετατρέπονται σε περιοχές κομματικής καπηλείας των πολιτών προς εξυπηρέτηση των συμφερόντων. Το σύνηθες αυτό γεγονός, περιορίζεται μόνο όταν οι παρατάξεις εκκινούν και «ζυμώνονται» μέσα στην ίδια την κοινωνία από πρωτοβουλίες των ίδιων των πολιτών, χωρίς κομματικές καθοδηγήσεις και επιβολές όποιου είδους. Τότε εξυπηρετείται ο σκοπός της Αυτοδιοίκησης και είναι ουσιαστικός ο ρόλος των δημοτικών παρατάξεων που πρέπει να έχουν σε πρώτο πλάνο, πάνω από όλα, τους δημότες και τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους σε όλα τα επίπεδα, αλλά και τη διοίκηση της πόλης και τη δημιουργία των βάσεων και των προϋποθέσεων για την ανάπτυξη και την πρόοδό της.

Η δική μας παράταξη αυτό το δρόμο ακολουθεί. Έχοντας ήδη μαζί μας έναν σημαντικό αριθμό προοδευτικών ατόμων δημιουργούμε μια ισχυρή ομάδα με ό,τι καλύτερο υπάρχει στην περιοχή μας σε κάθε επαγγελματικό κλάδο, σε κάθε τομέα, σε κάθε γειτονιά έτσι ώστε να υπηρετήσουμε αύριο με τον καλύτερο τρόπο τον κάθε συμπολίτη μας, αλλά και τον σκοπό για τον οποίο συστήσαμε την παράταξή μας: να κάνουμε πράξη το όραμά της να γίνει η Πάτρα μας ΣΠΟΥΔΑΙΑ και ΠΑΛΙ.

Αν τώρα τα κόμματα, λαμβάνοντας υπόψη τις ανωτέρω θέσεις και στοχεύσεις μας, δείξουν ενδιαφέρον για την περιοχή μας και εκφράσουν την επιθυμία να δώσουν στηρίξεις, αυτές είναι καλοδεχούμενες. Άλλωστε και η προσφορά στην πόλη είναι μια πολιτική πράξη. Πολιτική όμως. Όχι κομματική.

Τι πρέπει να αλλάξει στην Πάτρα και με ποιον τρόπο; Η τεχνοκρατική αντίληψη και πρακτική θα μπορούσαν να είναι βασικές παράμετροι αποτελεσματικότητας;

Η Πάτρα μας πρέπει να αποκτήσει όραμα και στόχευση για το μέλλον. Πρέπει να σταματήσει να γίνεται διαχείριση μόνο της καθημερινότητας, που βεβαίως είναι πρωτεύουσας σημασίας, και που – και εκεί- σε πολλές περιπτώσεις, παρατηρούνται σοβαρές ελλείψεις και δυσλειτουργίες.

Πράγματι οι σύγχρονες επιστημονικά πρακτικές, όταν έχουν στο επίκεντρό τους τον πολίτη, μπορεί να είναι ο «καταλύτης» για τη δημιουργία ενός νέου οράματος, ενός ελπιδοφόρου μέλλοντος για την Πάτρα και τους ανθρώπους της. Αλλά σημαντικότερο όλων είναι πώς θα αντιδράσουν απέναντι σε αυτό τον «καταλύτη» ο Δήμος, οι Αρχές, οι Φορείς, τα Πανεπιστήμια, οι Πολίτες. Όλοι θα πρέπει να συνεργαστούν ουσιαστικά και παραγωγικά, κάτι που δεν συμβαίνει σήμερα και έχοντας σαν «όπλο» την εμπειρία σύγχρονων επιστημονικών πρακτικών και αντιλήψεων, να δημιουργηθεί μέσα από σύνθεση και ενότητα, ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός για το πώς θέλουμε να γίνει η πόλη μας τουλάχιστον την επόμενη δεκαετία.

Εμείς σήμερα ως μία νεοσύστατη δημοτική παράταξη αυτή την μεθοδολογία θα εφαρμόσουμε στην σύνταξη του προγράμματός μας. Θα δώσουμε το δικαίωμα έκφρασης άποψης, κατάθεσης ιδέας, προσδοκίας, οράματος σε κάθε πολίτη, κάθε Φορέα, κάθε Αρχή, κάθε Πανεπιστήμιο του τόπου μας και ερευνητικό κέντρο και φυσικά στους νέους ανθρώπους. Δεν μας χωρίζει τίποτα και με κανέναν σε αυτή την προσπάθεια. Όλοι είμαστε απαραίτητοι. Όλοι θέλουμε το καλό της Πάτρας. Για να μπορέσουμε να κάνουμε την Πάτρα μας ΣΠΟΥΔΑΙΑ και ΠΑΛΙ!

*Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Νεολόγος

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα