Ο τυφώνας «Ιντάλια» σαρώνει τη Φλόριντα

30.08.2023 / 19:02
tyfonas

Σαρωτικό ήταν το πέρασμα του τυφώνα Idalia ο οποίος συνεχίζει να διασχίζει την δυτική και βόρεια Φλόριντα.Από τα ξημερώματα, ώρα Ελλάδος, ο τυφώνας πέρασε από τα δυτικά παράλια της Πολιτείας των ΗΠΑ, τα οποία σε μεγάλο βαθμό είχαν εκκενωθεί από τις αρχές.Ο τυφώνας ήταν σαρωτικός στο πέρασμά του (είχε αναβαθμιστεί αρχικά σε κατηγορία 4), μετατρέποντας ολόκληρες περιοχές σε λίμνες.

Μεγαλύτερες ζημιές προκάλεσε στα κεντροδυτικά της Φλόριντα και στα ανατολικά της Βόρειας Καρολίνας και της Τζόρτζια, απ’ όπου πέρασε προκαλώντας πλημμύρες και καταστροφές σε ακτίνα 400 χιλιομέτρων, από την Τάμπα ως το Ορλάντο.
Γέφυρες που συνδέουν πόλεις έκλεισαν λόγω των πλημμυρών, ενώ και η Disneyland στο Ορλάντο έμεινε κλειστή για λόγους ασφαλείας.Πάνω από 264.000 νοικοκυριά παραμένουν από το πρωί χωρίς ρεύμα, ενώ η μετακίνηση στα δυτικά και τα βόρεια της Φλόριντα, είναι σχεδόν αδύνατη.

Το Σένταρ Κι έχει υποστεί τεράστιες καταστροφές καθώς σπίτια ισοπεδώθηκαν, ενώ κάποια… παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά, αφού ο τυφώνας πέρασε εκεί με ταχύτητα που «άγγιξε» τα 200 χλμ ανά ώρα.Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές, η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη στην πόλη Χάντσον, στην περιοχή Πάσκο Κάουντι, η οποία έχει πλημμυρίσει και ένας σημαντικόςαριθμός κατοίκων που δεν εκκένωσε την περιοχή, έχει παγιδευτεί μέσα στα σπίτια του. Η ζωή τους μάλιστα είναι σε κίνδυνο, καθώς η στάθμη του νερού ανέβηκε σε εξαιρετικά επικίνδυνα επίπεδα.Το απόγευμα (ώρα Ελλάδος) συνέχιζε το πέρασμά του από τα βόρεια της Φλόριντα, έχοντας υποβαθμιστεί σε κατηγορία 1.

Πηγη: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα