Ο Τσίπρας κήρυξε «σιωπητήριο» στην αυτοκριτική

26.05.2023 / 6:37
tsipras-m3

«Ξέρετε πως ποτέ δεν φοβήθηκα ούτε την κριτική ούτε την αυτοκριτική. Πάντοτε ήμουνα ανοιχτός σε απόψεις, σκέψεις, στις παρατηρήσεις και στις προτάσεις για διορθωτικές κινήσεις. Και σήμερα αυτό είναι αναγκαίο να γίνει. Αλλά είναι αναγκαίο να γίνει με ευθύνη και με σοβαρότητα. Είναι αναγκαίο να γίνει, από την άλλη όμως θέλω να είμαι σαφής. Δεν έχουμε δικαίωμα ούτε περιθώριο στην εσωστρέφεια. Δεν έχουμε δικαίωμα στην αμετροέπεια και τις αντιπαραθέσεις που ακόμα και τώρα, σήμερα, μετά το εκλογικό αποτέλεσμα, ορισμένοι δεν τις αποφεύγουν, αλλά το μόνο που δείχνουν είναι πως δεν έχουμε καταλάβει τίποτα από το μήνυμα της λαϊκής ετυμηγορίας» είπε ο Αλέξης Τσίπρας στα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ κηρύσσοντας… σιωπητήριο μέχρι τη δεύτερη κάλπη όπου προανήγγειλε συνολική αποτίμηση των αιτίων της βαριάς εκλογικής ήττας.

«Τούτη την ώρα χρειάζεται η μεγαλύτερη συσπείρωση και η σεμνότητα, θα έλεγα, μπροστά στην ψήφο του ελληνικού λαού και όχι η επανάληψη συμπεριφορών που μας κόστισαν πανάκριβα» είπε ο Αλέξης Τσίπρας και τα περισσότερα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ συμφώνησαν μαζί του αφού στην ψηφοφορία με την οποία ολοκληρώθηκε η συνάντηση αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία να κατατεθούν κείμενα κόντρα στην μειοψηφούσα άποψη του ιστορικού στελέχους Νίκου Βούτση για τοποθετήσεις στελεχών από βήματος της συνεδρίασης.

«Αυτό που τώρα επείγει ενόψει της νέας αναμέτρησης, της πιο κρίσιμης είναι να δούμε και να λάβουμε σοβαρά υπόψη κάποια βασικά συμπεράσματα από το μήνυμα της κάλπης» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας, δήλωσε παρών στην εκλογική μάχη της 25ης Ιουνίου ως επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ προαναγγέλλοντας διορθωτικές κινήσεις από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Σταχυολογώντας ως τις ρίζες της συντριπτικής ήττας της περασμένης Κυριακής το «έλλειμμα εμπιστοσύνης στην κυβερνητική μας πρόταση και το έλλειμμα εμπιστοσύνης στο κόμμα ως συλλογικότητα», ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι και θα παραμείνει κόμμα εξουσίας, όχι κόμμα διαμαρτυρίας», συνιστώντας προς τους πολιτικούς αντιπάλους να μην βιάζονται εν όψει της επαναληπτικής εκλογικής αναμέτρησης.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα