Ο Θ.Μπάκας μίλησε ανοιχτά για το θέμα της στέγασης

30.05.2024 / 15:24
3

Σε ειδική εκδήλωση που έγινε στο κεντρικό εκλογικό περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στην Αθήνα  ο πολιτευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θέμης Μπάκας, ήταν ένας από τους κεντρικούς ομιλητές για το μείζον πρόβλημα της στέγασης σε ειδική εκδήλωση που έγινε την Τετάρτη στο κεντρικό εκλογικό περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στην πλατεία Κλαυθμώνος, στην Αθήνα.

Στην εκδήλωση, η οποία επιβεβαιώνει την έμφαση που δίνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο μείζον θέμα της στεγαστικής πολιτικής, ο Θέμης Μπάκας επεσήμανε ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ η στέγαση είναι δικαίωμα αλληλένδετο με τη προστασία της πρώτης κατοικίας, όχι αντικείμενο κερδοσκοπίας, πολύ περισσότερο αισχροκέρδειας.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως τόνισε, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει σχεδιάσει μια Ολιστική Στεγαστική Πολιτική, ώστε να εξασφαλιστεί το καθολικό αυτό δικαίωμα, με ιδιαίτερη έμφαση στους νέους και τις νέες, εφαρμόζοντας ένα πλέγμα δημόσιων πολιτικών και εργαλείων που τα βασικά σημεία είναι τα εξής:

*Νέος νόμος-πλαίσιο για το δικαίωμα στη στέγη και ίδρυση κεντρικής διοικητικής δομής για την υλοποίηση, δημοσίων έργων αντιμετώπισης του στεγαστικού προβλήματος για κοινωνική κατοικία

*Ολοκληρωμένος πολεοδομικός σχεδιασμός, περιβαλλοντικά βιώσιμος, για την προστασία και ανάπτυξη της χωρικής διάστασης της κατοικίας, με στόχο την κοινωνική συμπερίληψη

*Σύσταση Μηχανισμού Χρηματοδότησης και Ανάπτυξης Οικονομικά Προσιτής Κατοικίας

*Σύσταση Τράπεζας Στέγης

*Ρυθμιζόμενη παραχώρηση κυριότητας ή χρήσης για νέα ζευγάρια και μέλη οικιστικών συνεταιρισμών πρώτης κατοικίας, μονογονεϊκές οικογένειες, άτομα τρίτης ηλικίας, ανάπηρους, ΛΟΑΤΚΙ+, άστεγοι/ες

*Ρυθμιζόμενη ενοικίαση του ενεργού αποθέματος κατοικιών σε μειωμένες τιμές.

«Με τη Νέα Δημοκρατία, την παράταξη που χρεοκόπησε τη χώρα, έχουμε πολύ μεγάλες διαφορές. Η μεγαλύτερη, όμως, είναι ο τρόπος που ιεραρχούμε τις οικονομικές και κοινωνικές προτεραιότητες. Η δική μας προσήλωση είναι στο δημόσιο συμφέρον. Η δική τους προσήλωση είναι στα ιδιωτικά συμφέροντα», κατέληξε ο Θέμης Μπάκας.

Στην εκδήλωση παρέστησαν -εκτός άλλων- ο αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βασίλης Κόκκαλης, και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές, Ευάγγελος Αντώναρος, Παναγιώτης Κουρουμπλής και Νικόλας Φαραντούρης.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα