Ο Σύλλογος εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας συμμετέχει στην Πανελλαδική Δράση για την Υγεία

24.01.2022 / 12:43
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
002

Τη συμμετοχή του στην Πανελλαδική Δράση για την Υγεία που θα γίνει την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου ανακοίνωσε ο Σύλλογος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της 6ης ΥΠΕ. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του:

«Δύο χρόνια έχουν περάσει από την εκδήλωση της πανδημίας και εξακολουθούμε να διεκδικούμε τα αυτονόητα για το χώρο της υγείας, θρηνώντας ταυτόχρονα πάνω από 22.000 νεκρούς.

Δύο χρόνια τώρα, η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, βρίσκεται στο προσκήνιο με την εξέταση υπόπτων περιστατικών, την λήψη τεστ και τους εμβολιασμούς κατά του Covid-19, ξεπερνώντας τα όρια ασφαλής λειτουργίας με συνεχείς εφημερίες και βάρδιες δίχως ρεπό.

Μέσα σε όλα αυτά έρχονται να προστεθούν συνταξιοδοτήσεις συναδέλφων καθώς και το άδικο μέτρο της αναστολής.

Συνάδελφοι/σσες,

Κατά κοινή ομολογία, η πανδημία έδωσε μία μικρή παράταση στην ύπαρξη της δημόσιας υγείας και του Ε.Σ.Υ. Δύο χρόνια τώρα, η κυβέρνηση προσπαθεί να καλύψει τα κενά πατώντας πάνω στις πλάτες των εξαντλημένων υγειονομικών, καθιστώντας το μέλλον δυσοίωνο μιας και ο προϋπολογισμός του 2022 μειώθηκε κατά 139 εκ για τα νοσοκομεία και στο 52% για την πρωτοβάθμια φροντίδας υγείας, με τις πρώτες συζητήσεις του υπουργείου να έχουν να κάνουν με την περικοπή και την κατάργηση του επιδόματος της ανθυγιεινής εργασίας και την σύμπραξη του δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα. Σε μία εποχή όπου οι σκέψεις της κυβέρνησης  είναι ασαφείς όσον αφορά το μέλλον του εθνικού συστήματος υγείας.

Το σωματείο της Π.Φ.Υ, 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, μαζί με την Πανελλήνια Ομοσπονδία μας, ΠΟΕ-ΠΦΥ, συμμετέχει στην Πανελλαδική Δράση για την Υγεία της ΑΔΕΔΥ, στις 26-01-2022 με στάση εργασίας στις 13:00.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Την μη περικοπή ή κατάργηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας καθώς και την προέκτασή του σε ειδικότητες που δεν το λαμβάνουν.
  • Ένταξη όλων των εργαζομένων στα βαρέα και ανθυγιεινά
  • Άμεση καταβολή των δεδουδελεύμενων των συναδέλφων στα εμβολιαστικά κέντρα.
  • Άμεση σύσταση του οργανογράμματος της Π.Φ.Υ.
  • Μονιμοποίηση όλου του επικουρικού προσωπικού που καλύπτει πάγιες ανάγκες της Π.Φ.Υ.
  • Άμεση επιστροφή των συναδέλφων με αναστολή.
  • Αναγνώριση των θανάτων των υγειονομικών από Covid-19, σαν εργατικό ατύχημα.
  • Ενίσχυση του Ε.Σ.Υ. με μόνιμες προσλήψεις.»

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα