Ο Σύλλογος Δασκάλων-Νηπιαγωγών Πάτρας για το Άνοιγμα των Σχολείων

19.09.2023 / 8:27
1-152

Σε επίσημη ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Το Δ.Σ του συλλόγου μας εύχεται σε όλους τους συναδέλφους/ισσες καλή σχολική χρονιά με υγεία και δημιουργικότητα.

Αυτές τις μέρες οι σκέψεις μας είναι στους συναδέλφους, τους μαθητές και τους γονείς στη Θεσσαλία που δοκιμάζονται σκληρά.

Συνάδελφοι/ισσες, άλλη μια χρονιά ξεκινά με μια από τα ίδια, καθώς μόνο στα λόγια έμειναν οι δηλώσεις της υφυπουργού  Παιδείας Δ. Μιχαηλίδου για την …πυρετώδη προσπάθεια που καταβάλλουν ώστε “να ξεκινήσουν τα σχολεία χωρίς κενά”.

Διανύουμε τη δεύτερη εβδομάδα από την έναρξη των μαθημάτων και τα κενά στην Αχαΐα είναι δεκάδες με αποκορύφωμα την ειδική αγωγή. Ειδικότερα :

Κενά στην ειδική αγωγή

ΠΕ70 ΣΜΕΑΕ(2), ΠΕ70 Παράλληλης στήριξης (78), ΠΕ70 Τμημάτων Ένταξης (16), ΠΕ60 Παράλληλης στήριξης (24), ΠΕ60 Τμημάτων Ένταξης (16), ΠΕ.08 ΕΑΕ ( 1), ΠΕ11 ΕΑΕ (1), ΠΕ86 ΕΑΕ (1), ΠΕ91.01 (1).

Και ενώ στη Γενική Αγωγή η κατάσταση αρχικά έδειχνε καλύτερη , μετά το άνοιγμα των σχολείων τα κενά που προέκυψαν είναι τα εξής:

Κενά στη γενική αγωγή

ΠΕ70 (20), ΠΕ60 (12), ΠΕ05 (3 πλήρους, 7 μειωμένου), ΠΕ06 (3), ΠΕ07( 2 μειωμένου) ΠΕ08 (12), ΠΕ11 (11), ΠΕ79.01 (1), ΠΕ86 (6), ΠΕ91.01 (8), ΠΕ06 (10μειωμένου-Νηπιαγωγεία).

Επιπλέον κενά υπάρχουν και σε 20 τμήματα ΖΕΠ

      Είναι τουλάχιστον απαράδεκτο εκατοντάδες μαθητές στην περιοχή μας να ξεκινούν τα μαθήματα χωρίς να είναι όλοι οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία τους, Είναι αδιανόητο μαθητές που χρήζουν παράλληλης στήριξης να μένουν “ξεκρέμαστοι” γυρνώντας σε εποχές παιδαγωγικού Μεσαίωνα. Αυτές είναι οι περιβόητες ”τομές” στην εκπαίδευση για τις οποίες το υπουργείο και η κυβέρνηση κόμπαζαν όλο το καλοκαίρι; Αυτή είναι η περίφημη ”αναβάθμιση” του σχολείου;

Είναι αντιπαιδαγωγική και αντιεπιστημονική η δήλωση της υφυπουργού Παιδείας στην οποία αναφέρει: «δεν είναι σωστό για το ίδιο το παιδί, να υπάρχει ένας εκπαιδευτικός παράλληλης στήριξης για κάθε παιδί που το έχει ανάγκη».

Να κόψουν προσλήψεις θέλουν αγνοώντας τις εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών.

Διεκδικούμε:

-Μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των κενών, μονιμοποίηση όλων των εκπαιδευτικών που εργάζονται τα τελευταία χρόνια στα σχολεία.

– Να καλυφθούν όλα τα πραγματικά κενά στα σχολεία χωρίς ”κόφτες”, ”μαγειρέματα” και περικοπές σε μια φάση τις επόμενες μέρες.

– Να ληφθούν εδώ και τώρα μέτρα για τη στήριξη της διαβίωσης των αναπληρωτών και κυρίως της στέγασής τους. Δωρεάν μετακίνηση προς τον τόπο ανάληψης υπηρεσίας, επίδομα στέγασης 300€ με ευθύνη της κυβέρνησης σε όσους αναγκάζονται να νοικιάζουν σπίτι.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα