Παρασκευή, 24.06.2022, 5:16 μμ

Ο Σπύρος Σκιαδαρέσης για τη Μεγάλη Περιμετρική της Πάτρας – Επερώτηση στο Π.Σ.

24.05.2022 / 18:07
ka 15

Σε επερώτηση προς την πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου για τη Μεγάλη Περιμετρική της Πάτρας προχωρά ο περιφερειακός σύμβουλος, Σπύρος Σκιαδαρέσης, αναφέροντας τα εξής:

«Έχουν συμπληρωθεί 20 χρόνια από την παράδοση σε κυκλοφορία τής μεγάλης Περιμετρικής τής Πάτρας. Τον Νοέμβριο τού 2002 εγκαινιάστηκε αυτό το ποθούμενο έργο για τους κατοίκους της πόλης των Πατρών αλλά και τους διερχόμενους από την ευρύτερη περιοχή τής Δυτικής Ελλάδας και όχι μόνο.

Αυτά τα 20 και πλέον χρόνια είμαστε καθημερινά «θεατές» στο ίδιο έργο. Ένα έργο πνοής για την περιοχή, το οποίο είναι ένα μόνιμο εργοτάξιο. Κατά καιρούς πολλοί συμπολίτες μου – μεταξύ αυτών και ο γράφων – έχουν διαμαρτυρηθεί με επιστολές στον τοπικό ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο. Καθημερινά διέρχομαι τον συγκεκριμένο δρόμο και από τις δυο κατευθύνσεις. Δεν υπάρχει ημέρα και κάθε ώρα αυτής που η κυκλοφορία να είναι ελεύθερη και να μην υπάρχουν περιορισμοί επί τής οδού.

-Αλήθεια ποιος δεν έχει δει κώνους ρύθμισης κυκλοφορίας επάνω στο οδόστρωμα;

-Αλήθεια ποιος δεν έχει δει την χαρακτηριστική φωτεινή ένδειξη «ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΕΡΓΑ ΣΕ ΜΗΚΟΣ 3 χλμ»;

-Αλήθεια ποιος δεν έχει αναγκαστεί σε παράκαμψη τής πορείας του για «ΕΡΓΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ» τού δρόμου;

-Αλήθεια ποιος δεν έχει αγανακτήσει με έργα που χρονίζουν, όπως τού τελευταίου χρόνου περίπου στην έξοδο τού τελευταίου τούνελ στην κατεύθυνση προς Αθήνα και συγκεκριμένα πάνω στην γέφυρα στην αρχή τής Περιμετρικής;

Ως εκ τούτου ερωτάσθε στο πλαίσιο του Κανονισμού του Περιφερειακού Συμβουλίου της Π.Δ.Ε.:

Υπάρχει κάποια ενημέρωση προς την Περιφερειακή Αρχή της Δυτικής Ελλάδας από την κατασκευάστρια Εταιρεία ή το αρμόδιο Υπουργείο, σχετικά με τα έργα συντήρησης της παραπάνω οδού, η οποία αποτελεί σύγχρονο έργο και μάλιστα εθνικού δικτύου ταχείας κυκλοφορίας;

Τέλος, αφουγκραζόμενος την αγανάκτηση των συμπολιτών μας, την οποία και μεταφέρω στο Σώμα, προτείνω στον Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας κ. Μπονάνο και τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Έργων κ. Μαυρομάτη, να καλέσουν τον εκπρόσωπο τής αναδόχου Εταιρείας «ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ» τού συγκεκριμένου έργου στην επόμενη Συνεδρίαση τού Περιφερειακού Συμβουλίου, προκειμένου να εξηγήσει τους λόγους όλων των προαναφερθέντων, καθώς και το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης και ολοκλήρωσης των όποιων έργων, έτσι ώστε επιτέλους να είναι σε πλήρη χρήση το συγκεκριμένο έργο και όχι με περιορισμούς».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα