Ο Σπύρος Νιάχος στον «Κ»: «Η αγάπη του κόσμου είναι το Α και το Ω»

02.04.2023 / 8:00
IMG-9426

Ο Σπύρος Νιάχος που έχει 28 χρόνια στις πίστες κυκλοφόρησε το νέο του τραγούδι με τίτλο «Έληξε το θέμα μας»

ΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΜΠΑΛΑΦΟΥΤΗ

«Έληξε το θέμα μας» το καινούριο τραγούδι του Σπύρου Νιάχου, την ίδια ώρα που η αγάπη του κόσμου για τη μουσική και τα τραγούδια του δε φαίνεται να έχει ημερομηνία λήξης τα τελευταία 28 χρόνια! Ο τρόπος που μεταδίδει τη θετική του αύρα με το που ανεβαίνει στην πίστα είναι το πιο βασικό χαρακτηριστικό του, πέρα από την εκπληκτική του φωνή που παραμένει αναλλοίωτη και ωριμάζει με το πέρασμα των χρόνων. Όλα αυτά τα χρόνια ασχολείται επαγγελματικά με το τραγούδι ενώ ταυτόχρονα πλέον έχει μεταπηδήσει και στον εμπορικό κλάδο. Με κάθε νέο του τραγούδι προσπαθεί να ξεπεράσει τον εαυτό του και να εξελιχθεί. Όσο για την οικογένεια… και τη σύζυγό, του είναι το στήριγμά του και ο συνοδοιπόρος του όλα αυτά τα χρόνια κι αυτό φαίνεται κάθε φορά ακόμη και από τον τρόπο με τον οποίο αναφέρεται σε εκείνη…την Κωνσταντίνα του!

Πότε και πώς ξεκίνησε η αγάπη σου για το τραγούδι;

Από παιδί μου άρεσε να ακούω μουσική και να τραγουδώ όπου και αν βρισκόμουν, πλέον μετρώ 28 χρόνια καριέρας, βέβαια τότε τίποτε δεν προμήνυε πως θα κάνω αυτό που κάνω μέχρι σήμερα. Είχα τελειώσει μηχανικός αυτοκινήτων και εργαζόμουν σε συνεργείο…. Δεν φανταζόμουν πως το χόμπι μου θα το κάνω επάγγελμα. Είναι αγάπη μεγάλη και όσο αντέχω και με «αντέχουν» θα συνεχίζω.

Τι έχει αλλάξει στα μπουζούκια σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια;

Νομίζω πως τίποτα πλέον δεν είναι το ίδιο. Τα παλιά μπουζούκια (τα ορθόδοξα) δεν μένουν πια εδώ. Όπως και το «7/7» μακρινό πλέον όνειρο. Το ευχάριστο όμως είναι, πως ακόμα ο κόσμος διασκεδάζει και αυτό εμένα σαν «Σπύρο» με χαροποιεί!

Πως καταφέρνεις να έχεις κάθε φορά που εμφανίζεσαι στην πίστα τόση θετική ενέργεια και μάλιστα να την μεταδίδεις και στον κόσμο;

Είναι από την φύση μου αυτό και δεν μπορεί να το αλλάξει τίποτα. Πολλές φορές έχω βγει στην πίστα έχοντας πίσω μου σοβαρά προβλήματα και κακή ψυχολογία, αλλά αυτό δεν αφορά τον κόσμο που γεμίζει την σάλα και οφείλω να είμαι «στρατιώτης». Η αγάπη του κόσμου είναι το Α και το Ω για ‘μένα και αυτό μου δίνει τεράστια χαρά και δύναμη.

Ένας τραγουδιστής πρέπει να μπορεί να είναι και διασκεδαστής για να μπορεί να περνάει ο κόσμος καλά; Τι πρέπει να έχει το «πακέτο»;

Το κοινό το όποιο γεμίζει ένα μαγαζί έρχεται για να διασκεδάσει, αυτόματα λοιπόν πρέπει να είσαι διασκεδαστής, να έχεις επικοινωνία μαζί τους, χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι πρέπει να είσαι «άφωνος». Οπότε για εμένα το πακέτο που πρέπει να έχει κάποιος είναι μια καλή φωνή και πολύ καλός διασκεδαστής.

«Έληξε το θέμα μας» το τελευταίο σου τραγούδι. Αγαπάς όλα σου τα τραγούδια το ίδιο; Για παράδειγμα το «Ψηλά» έχει ξεχωριστή θέση στις καρδιές του κοινού, για εσένα;

«Έληξε το θέμα μας», το νέο μου τραγούδι σε μουσική του Γιώργου Γιαννικόπουλου και στίχους της Σταυρούλας Μιχαλοπούλου. Μια όμορφη δουλειά ελπίζοντας να το αγαπήσει ο κόσμος. Το κάθε τραγούδι έχει την ιστορία του και τα αγαπώ όλα, το «Ψηλά» όμως, όντως κρατά μια διαφορετική θέση. Ο κόσμος το αγάπησε και το «αγκαλιάζει» ακόμα και μετά από τόσα χρόνια. Ήταν το πρώτο μου τραγούδι το οποίο αγαπήθηκε πάρα πολύ. Είναι το μότο μου και έγινε τραγούδι. Ο κόσμος που με ξέρει από τα πρώτα μου βήματα γνωρίζει.

Ποιες συνεργασίες σου έχουν μείνει ανεξίτηλες στο μυαλό; Υπάρχει κάποιο απωθημένο;

Έχω συνεργαστεί με πολλά ονόματα και πάρα πολλά μαγαζιά ανά την Ελλάδα. Καθεμιά από αυτές τις συνεργασίες έχει ξεχωριστή θέση στις αναμνήσεις μου. Δεν θα σου πω συγκεκριμένα, γιατί από τα 28 χρόνια πορείας μου μπορεί να αδικήσω κάποια συνεργασία ξεχνώντας τη. Απωθημένο …όχι !

Είναι εύκολο για ένα νέο καλλιτέχνη να βιοποριστεί πλέον μόνο από το τραγούδι; 

Δεν είναι καθόλου εύκολο για έναν νέο καλλιτέχνη. Θα πρέπει να κάνει πάρα πολλές εμφανίσεις, χωρίς να είναι επιλεκτικός και να έχει πάρα πολλές γνωριμίες. Όλα έχουν αλλάξει δυστυχώς προς το χειρότερο ειδικά μετά την πανδημία. Προσωπικά μέχρι και πριν την πανδημία βιοποριζόμουν αποκλειστικά από το τραγούδι. Εδώ και σχεδόν όμως τρία χρόνια αποφάσισα ένα νέο ξεκίνημα επαγγελματικό και ασχολούμαι παράλληλα και με την εμπορία ζωοτροφών.

Εδώ και πολλά χρόνια βρίσκεται στο πλευρό σου η γυναίκα της ζωής σου η Κωνσταντίνα. Πόσο σημαντική είναι η συμβολή της στην πορεία σου;

Θα σου πω τρεις λέξεις για την Κωνσταντίνα μου. Αγάπη, Σεβασμός, οικογένεια. Η συμβολή της στην πορεία μου είναι σημαντικότατη ,είναι το στήριγμα μου….

Κάνεις σχέδια για το μέλλον;

Μεγαλώνω και δε σταματώ να ονειρεύομαι και να κάνω σχέδια για το μέλλον. Με τη βοήθεια του Θεού δίνοντας μας υγεία σωματική και ψυχική όλα μπορούν να πραγματοποιηθούν. Πάνω απ ́ όλα όμως προσπαθώ να ζω την κάθε στιγμή γιατί έχει πολλές χαρές και μένουν όμορφες αναμνήσεις….

Ο Σπύρος Νιάχος στον «Κ»: «Η αγάπη του κόσμου είναι το Α και το Ω» 2

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα