Ο «Spider-Man» του Σουδάν: Μασκοφόρος ακτιβιστής γίνεται σύμβολο αντίστασης

19.05.2022 / 16:44
a-469

Η βία και οι συλλήψεις δεν αποτρέπουν τους νεαρούς ακτιβιστές του Σουδάν από το να αντισταθούν απέναντι τον στρατό που «έκλεψε την επανάστασή τους», λέει ένας άνδρας που αντιμετωπίζει τα δακρυγόνα και τις σφαίρες, με μια μπλε – κόκκινη στολή υπερήρωα.

Συμμετέχοντας σε ένα νέο ντοκιμαντέρ του Guardian, ο «Spider-Man» του Σουδάν, ο οποίος δεν κατονομάζεται για την ασφάλειά του, έχει γίνει το σύμβολο των διαμαρτυριών που ξεκίνησαν τον Οκτώβριο. Ντυμένος με το ολοένα και πιο ξεφτισμένο κοστούμι και τη μάσκα του, μαζί με άλλους διαδηλωτές αντιμετωπίζουν δακρυγόνα, κανόνια νερού και συχνά πραγματικές σφαίρες στις διαδηλώσεις.

Κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων, ο παιδικός του φίλος σκοτώθηκε από τις δυνάμεις ασφαλείας, οι οποίες έχουν επίσης κατηγορηθεί για σεξουαλικές επιθέσεις σε βάρος γυναικών και για ανθρωποκυνηγητό ακτιβιστών.

Η ιδέα του να ντύνεται ως «Spider-Man» είναι ένας φόρος τιμής στον φίλο του, λιγότερο ως μεταμφίεση και περισσότερο ως σύμβολο τόσο της απώλειας του όσο και της ιστορίας που άκουγαν σαν παιδιά, για την αράχνη που προστατεύει τον Προφήτη Μωάμεθ και την σύντροφό του πλέκοντας έναν ιστό για να μην τους βρουν οι εχθροί.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα