Ο πρόεδρος της ΕΙΟ προς Μπεκατώρου: Από εδώ και στο εξής θα είμαστε πάντα στο πλευρό σου

17.01.2021 / 13:33
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
eio160121

Ο πρόεδρος της ΕΙΟ, Αντώνης Δημητρακόπουλος, μίλησε για τη συγκλονιστική υπόθεση της Σοφίας Μπεκατώρου, τονίζοντας πως η Ομοσπονδία ζήτησε και έλαβε την παραίτηση του φερόμενου ως δράστη.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην πρώτη ανακοίνωση της ΕΙΟ, επισημαίνοντας πως δεν υπήρξε καμία διάθεση να υποβαθμίσει το γεγονός και πως η δεύτερη ανακοίνωση ήταν συνέχεια της πρώτης.

Αναλυτικά όσα είπε ο Αντώνης Δημητρακόπουλος:

«Είχαμε πει πως όταν γνωστοποιηθεί το όνομα του δράστη θα πράξουμε ό,τι πρέπει για να αποκατασταθεί η αλήθεια και να υποστεί τις συνέπειες που προβλέπονται. Η ΕΙΟ δεν είχε καμία διάθεση να υποβαθμίσει το γεγονός με την ανακοίνωσή της και αυτό φάνηκε και από την δεύτερη ανακοίνωση που ήταν συνέχεια της πρώτης.

Η Εκτελεστική Επιτροπή ζήτησε και έλαβε την παραίτηση του φερόμενου ως δράστη αυτής της αποτρόπαιας πράξης, ενώ ζητήσαμε να παραιτηθεί και ως εκπρόσωπός μας από την Ολυμπιακή Επιτροπή, κάτι που όπως γνωρίζω έγινε.

Δεν είχαμε καμία ένδειξη ότι υπήρχαν τέτοια περιστατικά στον χώρο μας. Ουδέποτε υπήρξε ανάλογη καταγγελία στο παρελθόν και τώρα με την ευκαιρία αυτή προτρέπουμε όλους τους αθλητές από όλα τα αθλήματα να βγουν και να γνωστοποιήσουν αν έχουν υποστεί σεξουαλική παρενόχληση. Καταδικάζουμε απερίφραστα τέτοιες ενέργειες απ’ όπου κι αν προέρχονται.

Δεν έχω μιλήσει με την Σοφία Μπεκατώρου και το έχω προσωπικό μου παράπονο που άργησε να μου μιλήσει. Αλλά αν την είχα μπροστά μου θα της έλεγα «μπράβο κορίτσι μου και από δω και στο εξής θα είμαστε πάντα στο πλευρό σου».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα