Ο Παύλος Μαρινάκης στον Plus Media: «Συνεχείς παρεμβάσεις για την ακρίβεια»

16.07.2023 / 12:00
ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ (2)

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΓΚΟΛΗΣ

Στο μείζον θέμα της αντιμετώπισης της πληθωριστικής κρίσης, την ώρα που στην Ελλάδα ο συνολικός δείκτης βελτιώνεται αλλά τα τρόφιμα παραμένουν σε υψηλές τιμές, αναφέρθηκε, πρωτίστως, σε συνέντευξή του στον Max Fm 93,4, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, υποστηρίζοντας ότι η κυβερνητική πολιτική βασίζεται σε τρείς κατηγορίες: «Η πρώτη και κυριότερη είναι οι μόνιμες παρεμβάσεις όπως είναι αυτές που περιγράφονται και στο οικονομικό νομοσχέδιο, δηλαδή αυξήσεις μισθών και αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος. Το δεύτερο πεδίο είναι οι άμεσες στοχευμένες παρεμβάσεις,  όπως οι επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος, το market pass και το καλάθι του νοικοκυριού, μεταξύ άλλων.  Το τρίτο πεδίο, όσο βλέπουμε ότι βαίνει μειούμενος ο πληθωρισμός, έχει να κάνει με τους ελέγχους. Έχουν γίνει σημαντικοί έλεγχοι τα προηγούμενα χρόνια επί των ημερών μας όμως νομίζω ότι τώρα είναι η ώρα να ενταθούν. Δεν θα αφήσουμε τίποτα να πέσει κάτω, θα παρατηρούμε καθημερινά και θα επεμβαίνουμε όποτε χρειάζεται».

Ο Δήμος Πατρέων και η Περιφέρεια

Σχετικά με την τοπική αυτοδιοίκηση και τις επιλογές της ΝΔ, σε Δήμους και Περιφέρειες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος θυμίζουμε ότι παραμένει και γραμματέας του κόμματος της ΝΔ, απάντησε σε ερώτηση που εμπεριείχε την Πάτρα και τη Δυτική Ελλάδα, λέγοντας: «Στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η απόφαση είναι δεδομένη καθώς ο Νεκτάριος Φαρμάκης είναι ένας απόλυτα πετυχημένος Περιφερειάρχης. Από εκεί και πέρα, στον πρώτο βαθμό, σημασία έχει οι πολίτες στο τέλος της ημέρας να νιώθουν ότι έχουν έναν ικανό Δήμαρχο, μια ικανή αρχή που λύνει προβλήματα, με διάλογο και συναινέσεις. Που να ζητά, να διεκδικεί, αλλά να βρίσκεται στην ίδια σελίδα με το πλαίσιο των μεγάλων αλλαγών και αλμάτων που έχει κάνει η χώρα. Προσωπικά πιστεύω ότι ο τρόπος με τον οποίο κινείται η Δημοτική Αρχή της Πάτρας δεν συμβαδίζει με τις κινήσεις προόδου, ουσιαστικής κοινωνικής πολιτικής και συλλογικού αποτελέσματος, κατά τον τρόπο δράσης της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Δεν υπάρχει πλέον χώρος για στείρα άρνηση. Πρέπει να πάμε όλοι μαζί μπροστά με ανθρώπους που θέλουν να εφαρμόσουν τις αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος. Είναι δεδομένο πως θα προχωρήσουμε σε μία επιλογή, στην κατεύθυνση που ανέφερα, με την τελική απόφαση να ανήκει στον Πρόεδρο της ΝΔ και τελικό κριτή τους πολίτες».

«Με κανόνες τα ιδιωτικά πανεπιστήμια»

Σε ότι αφορά τώρα στην αναθεώρηση του άρθρου 16, ο Παύλος Μαρινάκης δήλωσε ότι «αναφερόμαστε σε πανεπιστήμια, όχι σε κολλέγια. Και τα δημόσια και τα ιδιωτικά θα υπάγονται κάτω από τον ίδιο έλεγχο. Με κανόνες λειτουργίας, δεν θα είναι ανεξέλεγκτα». Πρόσθεσε, δε, ότι «όπως υπάρχει αυτοδιοίκητο, το οποίο κανένας δεν το αμφισβητεί και κανένας δεν το παραβιάζει, υπάρχουν και αρχές κάτω από τις οποίες υπάγεται η τριτοβάθμια εκπαίδευση. Τα πανεπιστήμια πρέπει να είναι ελεύθερα, να υπάρχει ουσιαστικό άσυλο, αληθινό άσυλο, άσυλο ιδεών, το οποίο το κατοχυρώνει μέρα με τη μέρα η κυβέρνηση αυτή. Να μπορεί ο καθένας να κάνει και να λέει ό,τι θέλει, χωρίς να φοβάται, χωρίς να βρίσκεται ανάμεσα σε παραβατικούς, πράγματα αυτονόητα τα οποία νομίζω ότι δεν θα έπρεπε να τα συζητάμε, αλλά χρειάζεται να τα συζητάμε, όσο υπάρχει ο κίνδυνος και όσο πρέπει να γινόμαστε κάθε μέρα και καλύτεροι» .

«Με σχέδιο για την Υγεία και το ΕΚΑΒ»

Αναφορικά με την ενίσχυση του ΕΚΑΒ μέσω της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και τη συνδρομή από πυροσβεστική και ένοπλες δυνάμεις, στον απόηχο των περιστατικών αργοπορίας ασθενοφόρων το τελευταίο διάστημα, είπε πως «η ενίσχυση της δημόσιας υγείας είναι η πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού», υπογραμμίζοντας ότι «αυτή η παρέμβαση σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστά την υλοποίηση των δεσμεύσεων της κυβέρνησης για το ΕΚΑΒ και τη δημόσια υγεία στο σύνολό της, οι οποίες θα προχωρήσουν το συντομότερο δυνατόν».

«Οι φωνές που αναφέρονται σε μπαλώματα και ξηλώματα του ΕΚΑΒ είναι οι ίδιες που αμφισβητούσαν την ικανότητα της κυβέρνησης να εξασφαλίσει ικανό αριθμό εμβολίων για την κάλυψη όλου του πληθυσμού απέναντι στον covid. Όπως και τότε έτσι και τώρα η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός θα αποδείξουν ότι γνωρίζουν πολύ καλά πώς θα λύσουν τα προβλήματα των πολιτών και θα το κάνουν. Βήμα βήμα, με σχέδιο και χωρίς εκπτώσεις», πρόσθεσε.

«Σημαντική η εξέλιξη με Τουρκία»

Τέλος, σχετικά με τις εξελίξεις στο ΝΑΤΟ και τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν, ο Παύλος Μαρινάκης, σημείωσε: «Μία είναι η διαφορά, την οποία έχουμε να λύσουμε με την Τουρκία στο πεδίο του Διεθνούς Δικαίου, ο καθορισμός ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας. Η Ελλάδα είναι αισιόδοξη και πιστή στις θέσεις της και έχει καταφέρει να είναι μια πιο πολύ ισχυρή χώρα, μετά τους χειρισμούς και τις κινήσεις και εντός και εκτός συνόρων του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Θεωρούμε ότι είναι μία σημαντική θετική εξέλιξη η εκ νέου έναρξη του διαλόγου, μεταξύ των δύο χωρών».

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Νεολόγος*

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα