Ο Πατρινός κιθαρίστας, Χρήστος Τσαρούχης, παρουσιάζει το νέο του videoclip

23.06.2024 / 21:00
trizonia-3

Ο ήχος συναντά την εικόνα και η εικόνα βρίσκει τον ήχο σε μια μικρή ιστορία που συνταιριάζει τον ορίζοντας της θάλασσας και την αγωνία της σκηνής.

Ο ταλαντούχος Πατρινός κιθαρίστας Χρήστος Τσαρούχης παρουσιάζει το νέο του videoclip για το κομμάτι «Julia Florida”. Η πρώτη προβολή του video clip πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 14 Ιουνίου στο Cine Κάστρο στο Ρίο, όπου απέσπασε θερμά σχόλια από το κοινό. Online, έκανε πρεμιέρα στο κανάλι Siccas Guitars στο YouTube, ένα από τα μεγαλύτερα κανάλια κλασικής κιθάρας με πάνω από μισό εκατομμύριο συνδρομητές.

Γυρίσματα σε Τριζόνια και Πάτρα

Το βίντεο σκηνοθέτησε ο Πατρινός Πάνος Κόρδας. Γυρίστηκε στα Τριζόνια Φωκίδας και στην εμβληματική αίθουσα της Φιλαρμονικής Εταιρίας Πατρών. Παρουσιάζει την αντίθεση μεταξύ της ερμηνείας μπροστά σε ένα εκλεπτυσμένο κοινό και μιας αυθόρμητης ερμηνείας έξω από τα συνηθισμένα, αναδεικνύοντας την «πάλη» μεταξύ της επίσημης και της ελεύθερης καλλιτεχνικής έκφρασης.

Σχετικά με το «Julia Florida» και τη Βαρκαρόλα

Το «Julia Florida» είναι μια βαρκαρόλα του Agustín Barrios (1885 – 1944). Η βαρκαρόλα είναι ένα είδος βενετσιάνικου τραγουδιού που συνήθως έχει ρυθμό 6/8 ή 12/8, χαρακτηριζόμενο από την εναλλαγή ισχυρού και αδύναμου χτύπου, που αντανακλά τον ρυθμό του κωπηλατικού κουπιού του γονδολιέρη.

Λίγα λόγια για τον Χρήστο Τσαρούχη

Ο Χρήστος Τσαρούχης είναι Πατρινός κιθαρίστας και δάσκαλος κιθάρας. Έχει σπουδάσει με τον Παναγιώτη Κυδωνιάτη και την Λίζα Ζώη. Το 2012, συνίδρυσε το Patras Guitar Duo και έκτοτε έχει εμφανιστεί σε πολλά φεστιβάλ ανά την Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων των Διεθνών Φεστιβάλ Κιθάρας της Πάτρας, Ρόδου και Φαληρου. Εχει επίσης συμπράξει με την Αθηναϊκή Μαντολινάτα “Νικόλαος Λαβδας”.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα