Ο Πατρινός Γιάννης Πετρούτσος νέος υπαρχηγός της Πυροσβεστικής!

28.01.2022 / 13:48
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
petroytsos.jpg2

Την Παρασκευή συνεχιστήκαν οι κρίσεις  στην Πυροσβεστική υπηρεσία και σύμφωνα με πληροφορίες του dete.gr   “κλήρωσε” για το νέο υπαρχηγό της πυροσβεστικής υπηρεσίας ο οποίος είναι ο Αχαιός Γιάννης Πετρούτσος.

Ο Γιάννης Πετρούτσος αναβαθμίστηκε καθώς  μέχρι χθες ήταν συντονιστής  επιχειρήσεων Αττικής και πραγματικά του αξίζει γιατί είναι ένας άνθρωπος  με πολυετή εμπειρία  και έχει διατελέσει σε όλες τις  μάχιμες θέσεις της πυροσβεστικής.

WHO IS WHO

Ο νέος Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Γιάννης Γρ. Πετρούτσος ,και μέχρι πρότινος Αττικάρχης, γεννήθηκε το 1969, στην Χρυσοπηγή του Δ. Ερυμάνθου του Νομού Αχαΐας. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών. Κατετάγη στο Πυροσβεστικό Σώμα το έτος 1991 και αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας το 1998 με το βαθμό του Ανθυποπυραγού.

Το 2012 φοίτησε στη Σχολή Επιμόρφωσης και Μετεκπαίδευσης της Πυροσβεστικής Ακαδημίας. Κατά τη διάρκεια της θητείας του υπηρέτησε στην Π.Υ. Ζακύνθου, στο τμήμα Πυρασφάλειας της Διοίκησης Π.Υ. Πατρών, στο 1ο Πυροσβεστικό Σταθμό Αθηνών, στην Π.Υ. Χρυσούπολης, επί σειρά ετών ως προϊστάμενος στο πεζοπόρο τμήμα της 6ης Ε.Μ.Α.Κ., στην Π.Υ. Αμφιλοχίας και στο Ανακριτικό τμήμα της Διοίκησης Π.Υ. Ν. Αχαΐας.

Επίσης έχει λάβει μέρος σε εκπαιδεύσεις-σεμινάρια, σε θέματα Πολιτικής Προστασίας, αποτροπής καταστροφικών φαινομένων, στρατηγικής και ασφάλειας δασικών πυρκαγιών, στον προηγμένο τρόπο έρευνας εμπρηστικών ενεργειών και στην οδική μεταφορά επικίνδυνων εμπορευμάτων-αναγνώριση κινδύνων-νομοθετικό πλαίσιο.

Το 2011 τοποθετήθηκε ως Επιπυραγός Διοικητής στον 1ο Πυροσβεστικό Σταθμό Πατρών.

Tο 2017 τοποθετήθηκε ως Πύραρχος Διοικητής της Π.Υ. Πύργου και των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Ηλείας.

Το 2018 προήχθη στο βαθμό του Αρχιπυράρχου και τοποθετήθηκε ως Διοικητής της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας.

Το 2019 προήχθη στο βαθμό του Υποστρατήγου και τοποθετήθηκε ως Συντονιστής Στερεάς Ελλάδας, Κρήτης, Νοτίου και Βορείου Αιγαίου.

Το 2020 τοποθετήθηκε ως Συντονιστής Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων Δυτ. Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίου. Προήχθη σε όλους τους βαθμούς κατ’ επιλογή και τιμήθηκε με διάφορα μετάλλια, παράσημα και ηθικές αμοιβές.

To 2021 τοποθετήθηκε Αττικάρχης

Αξίζει να σημειωθεί πώς πρόκειται για έναν από τους πιο έμπειρους και ικανούς αξιωματικούς του Πυροσβεστικού Σώματος, ο οποίος ήταν και παραμένει στην πρώτη γραμμή. Έχει διαχειριστεί εκατοντάδες σοβαρά περιστατικά, συντονίζοντας με απόλυτη επιτυχία.

Ε. Π.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα