Ο παράγοντας που θα κρίνει το άνοιγμα των εκκλησιών τα Χριστούγεννα

10.12.2020 / 13:33
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
4118115

Ο γρίφος ήταν από την αρχή δυσεπίλυτος. Από τη μια η κυβέρνηση θέλει έστω και εν μέρει να ικανοποιήσει έστω και εν μέρει το αίτημα της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος ν’ ανοίξουν οι ιεροί ναοί τα Χριστούγεννα και να μην είναι κλειδαμπαρωμένες όπως συνέβη το Πάσχα και από την άλλη να μην υπάρξει συνωστισμός πιστών που θα αύξανε και πάλι σημαντικά τα κρούσματα κορονοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες η χρυσή τομή βρέθηκε και προέκυψε μετά τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο ο οποίος αναρρώνει μετά την εξαγωγή του από το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Οι δύο πλευρές καταλήγουν ότι το βέλτιστο θα ήταν να ανοίξουν οι ιεροί ναοί σε συγκεκριμένες ημερομηνίες όπως είναι τα Χριστούγεννα και τα Θεοφάνια υπό αυστηρά όμως υγειονομικά μέτρα.

Ήτοι, να επιτραπεί η είσοδος στο κοινό που να είναι ίση με το 10% της χωρητικότητας κάθε εκκλησίας βάσει των τετραγωνικών της μέτρων. Κι αυτό όμως τελεί υπό την αίρεση ότι θα απελευθερωθεί και ένα τμήμα του λιανεμπορίου, γιατί εάν μείνουν όλα κλειστά, τότε δεν θα ανοίξουν ούτε οι εκκλησίες.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα