Ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Πατρών στη γιορτή πολυφωνικού τραγουδιού

05.07.2023 / 20:30
354245872_197293116307865_607822450969064099_n

Μια μεγάλη γιορτή του Πολυφωνικού τραγουδιού πραγματοποιήθηκε τo Σάββατο, 1η Ιουλίου 2023, στο Θέατρο Πέτρας. Το Πολυφωνικό Ηπειρώτικο Σχήμα του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών συμμετείχε στο εν λόγω αντάμωμα, στο οποίο έλαβαν μέρος περισσότερα από 20 πολυφωνικά σχήματα από Ελλάδα, Β Ήπειρο, Αλβανία και κάτω Ιταλία. Μια βραδιά γεμάτη μυσταγωγία στο επιβλητικό θέατρο της Πέτρας με φωνές και σχήματα που έρχονταν από μακριά και έφταναν στο σήμερα…

Κι ο αντίλαλος των φωνών ακουμπούσε στον άγριο βράχο της Πέτρας, γυρνώντας πίσω στις ψυχές των θεατών. Είναι οι φωνές των τραγουδιών αυτών που ή τα ακούς και ανατριχιάζεις ή δεν μπορείς να τα αντέξεις, δεν υπάρχει μέσος όρος, κατά τον ποιητή Μιχάλη Γκανά. Είναι το είδος αυτό του πολυφωνικού τραγουδιού που κάτω από το φως του φεγγαριού πλημμύριζε με περίσσια μυσταγωγία όλη την πανσπερμία φωνών που διαφραγματίζονταν την νύχτα αυτή.

Από τον Πανηπειρωτικό Σύλλογο Πατρών βραβεύτηκε το ενεργό μέλος του, Γιάννης Ζαρκάδης, ποιητής, καταγόμενος από το Πόποβο Θεσπρωτίας, τόσο για την πολύτιμη συμβολή του στο Πολυφωνικό Καραβάνι, που κάθε χρόνο από τέλος Ιουλίου και όλο τον Αύγουστο ξεκινώντας από την Πίνδο διασχίζει την Ηπειρωτική Ελλάδα και καταλήγει στην Β. Ήπειρο και την Ν. Αλβανία, όσο και για το γεγονός πως μέσα από την ποίησή του γίνεται εμπνευστής και αρωγός για το πολυφωνικό τραγούδι.

Ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Πατρών στη γιορτή πολυφωνικού τραγουδιού 2

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα