Ο Παμμικρασιατικός Σύνδεσμος Πατρών τίμησε τους ήρωες του Μπλόκου των Προσφυγικών (φωτό)

08.12.2020 / 23:00
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
DSC_2431

Σε ανακοίνωσή του ο Παμμικρασιατικός Σύνδεσμος Πατρών αναφέρει τα εξής:  «Τιμή στου εκτελεσθέντες ήρωες του μπλόκου των Προσφυγικών από τους ναζί και τους συνεργάτες τους, στις 06/12/2020

Με τρόπο λιτό και συμβολικό τιμήθηκαν φέτος οι ήρωες του μπλόκου των προσφυγικών, στη πόλη μας..! Η πανδημία του κορωνοϊού που έχει γκριζάρει την καθημερινότητά μας, αλλά και οι υπέρμετροι περιορισμοί που έχει επιβάλει η κυβέρνηση ως αποτέλεσμα των ελλείψεων που υπάρχουν στον τόπο, εξ αιτίας της αποδόμησης όλων των κοινωνικών δομών και αγαθών, συνεπικουρούμενων και από μια ανεξέλεγκτα λαίμαργη τουριστική περίοδο, ο λαός οδηγήθηκε σε ένα 2 ο αναγκαστικό Lockdown, με πολλαπλάσια ανθρώπινα θύματα του προηγούμενου.

Κάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες, ο Παμμικρασιατικός Σύνδεσμός Πατρών και Περιχώρων μαζί με τον Δήμο Πατρέων και άλλους φορείς, παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, προχώρησαν στη κατάθεση στεφάνων, ως ελάχιστο φόρο τιμής προς τους εκτελεσμένους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, στις 4 Δεκέμβρη του 1943 από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής και τους ντόπιους εφιάλτες, δωσίλογους κουκουλοφόρους και ταγματασφαλίτες.

Αρχικά έγινε κατάθεση στεφάνων στον τόπο εκτέλεσης, στο κτήμα Μουρτζούχου, εκεί όπου εκτελέστηκαν οι 84 αγωνιστές, μεταξύ των οποίων ήταν και οι 63 από το Μπλόκο των Προσφυγικών.

Η τελετή μνήμης ολοκληρώθηκε στην πλατεία Ελευθερίας στα προσφυγικά, τιμώντας τους 63 εκτελεσθέντες του μπλόκου των προσφυγικών.

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της προέδρου του Παμμικρασιατικού Συνδέσμου και του προσκλητηρίου των αγωνιστών, έγινε κατάθεση λουλουδιών και στεφάνων από συγγενείς των ηρώων, τον δήμαρχο Κώστα Πελετίδη, τον εκπρόσωπο του Παμμικρασιατικού Συνδέσμου, της Εθνικής Αντίστασης, του ΚΚΕ κ.ά..!

Ο Παμμικρασιατικός Σύνδεσμος Πατρών και Περιχώρων, με την έδρα του να είναι στην πλατεία Ελευθερίας, στην καρδιά της συνοικίας των Προσφυγικών, φέρει την τιμή και το βάρος της ευθύνης που οφείλει να κουβαλά κάθε πρωτεργάτης στη διάσωση της ιστορικής μνήμης».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα