Ο Οικονόμου επισκέφθηκε τον Μπελέρη στις φυλακές: Η Αλβανία οφείλει να επιτρέψει την ορκωμοσία του

16.09.2023 / 11:22
oikonomou-3

Τον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας, Φρέντη Μπελέρη, που κρατείται στις φυλακές Δυρραχίου για περισσότερους από τέσσερις μήνες, συνάντησε το πρωί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου. H συνάντηση έγινε παρουσία της πρέσβεώς μας στην Αλβανία, Κωνσταντίνας Καμίτση.

Όπως υπογράμμισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, «για την Ελλάδα η υπόθεση αυτή ήταν εξαρχής και παραμένει εξαιρετικά σοβαρή».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σημείωσεμετά το τέλος της συνάντησης ότι «η παράταση της σημερινής κατάστασης σκιάζει σοβαρά τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας και Αλβανίας.

«Ο σεβασμός των αρχών του κράτους δικαίου και των πολιτικών δικαιωμάτων αποτελούν κομβικές ευρωπαϊκές αρχές και αξίες», τόνισε ο Γιάννης Οικονόμου και συνέχισε: «Η θέση της Ελλάδας είναι ότι στην περίπτωση του κ. Μπελέρη δεν λαμβάνονται υπόψη οι αρχές του κράτους δικαίου, του τεκμηρίου της αθωότητας και του σεβασμού των πολιτικών δικαιωμάτων».

Ακόμη, ο Έλληνας υπουργός επισήμανε: «Η αλβανική πλευρά οφείλει άμεσα να επιτρέψει την ορκωμοσία του κ. Μπελέρη ωςδημάρχου, σεβόμενη την ετυμηγορία των πολιτών στις πρόσφατες εκλογές. Η παράταση της σημερινής κατάστασης σκιάζει σοβαρά τις διμερείς μας σχέσεις και δεν συνάδει με το ευρωπαϊκό κεκτημένο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα