Ο Νίκος Παπανδρέου στον “Νεολόγο”: Ναι, θα θέσω υποψηφιότητα για την προεδρεία γιατί το θεωρώ χρέος μου

30.11.2020 / 10:07
31.nikos-papandreou

Toυ Τάκη Χατζή

Η μάχη για την διαδοχή της κυρίας Φώφης Γεννηματά ή την εκ νέου επικράτησή της έχει ήδη αρχίσει. Καθημερινά ακούγονται ονόματα υποψηφίων για την προεδρεία του ΚΙΝΑΛ αλλά και του ΠΑΣΟΚ.

Αν θυμηθούμε την περίπτωση του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου γιατί είναι πασίδηλο ότι εκείνη την περίοδο κρίθηκε η ποιότητα της σοβαρότητας και της κακογουστιάς κάτι που συμβαίνει κυρίως σε ακραίες καταστάσεις όπως είναι κατά κανόνα οι εσωκομματικές εκλογές. Γιατί σε αυτές τις περιπτώσεις αναμετρώνται οι μηχανισμοί των κομμάτων και φυσικά οργιάζει το παρασκήνιο. Η ένταση είχε ξεγυμνώσει εντελώς τον συμπαθή Βενιζέλο και τον έκανε να φαίνεται ακόμα περισσότερο ανόητος. Αυτό θα ήταν μοιραίο για το κόμμα του Ανδρέα Παπανδρέου εάν συνέβαινε και αυτή τη φορά.

Σήμερα όμως έχουμε άλλου είδους και ποιότητας διεκδικητές για τον “θρόνο” του παρηκμασμένου βασιλείου της Χαριλάου Τρικούπη.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος έχει ήδη εκδηλώσει το ενδιαφέρον του. Το γεγονός έχει χαροποιήσει τα περισσότερα ιστορικά στελέχη του Κινήματος γιατί γνωρίζουν οτι διαθέτει τα προσόντα να ηγηθεί αλλά και να ενώσει. Ο ίδιος μιλώντας σε στενούς του συνεργάτες διατύπωσε την εκτίμηση οτι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο η κυρία Γεννηματά να μην θέσει εκ νέου υποψηφιότητα. Μάλιστα πληροφορίες που έγιναν γνωστές υποστηρίζουν ότι υπάρχει ισχυρή πιθανότητα η σημερινή πρόεδρος να αποσυρθεί νωρίτερα από τον Σεπτέμβριο του 2021 μήνας ο οποίος έχει οριστεί να γίνουν οι εσωκομματικές εκλογές και να στηρίξει τον Ανδρέα Λοβέρδο.  

Δεύτερη ισχυρή υποψηφιότητα θεωρείται ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης. Ωστόσο δεν φαίνεται να έχει το απαιτούμενο εκτόπισμα για μια τόσο κρίσιμη θέση. Άλλωστε ο κ. Ανδρουλάκης διατηρεί την έδρα του Ευρωβουλευτή γεγονός που είναι εμπόδιο τόσο για τον ίδιο όσο και για το ΠΑΣΟΚ. Φυσικά ο ίδιος έχει δηλώσει επανειλημμένως ότι σε περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος θα παραιτηθεί. Αυτό όμως γεννά πολλούς προβληματισμούς. Αλλά και στην περίπτωση που εκλεγεί δεν θα μπορεί να είναι παρόν στη Βουλή. Και μάλιστα σε μια περίοδο όπου θα δοθούν μεγάλες μάχες γιατί θα πλησιάζουμε στην πιο κρίσιμη εκλογική χρονιά.

Η περίπτωση του Νίκου Παπανδρέου θα πρέπει να θωρηθεί ξεχωριστή. Γιατί φέρει το όνομα του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ και για έναν ακόμα λόγο. Ήταν αγαπημένος του γιός. Ο Νίκος Παπανδρέου ερωτηθείς από τον “Ν” μετά τις πληροφορίες που μετέδωσε ραδιοφωνικός σταθμός ALPHA 989 μεταξύ άλλων τόνισε: “Ναι θα θέσω υποψηφιότητα γιατί το θεωρώ χρέος μου”

Ο κ. Παπανδρέου φαίνεται να έχει πλήρως αναρρώσει απο την πρόσφατη περιπέτεια της υγείας του και όπως συνηθίζει να λέει: “Νοιώθω πιο δυνατός απο κάθε άλλη φορά”.

Η περίπτωση του Παύλου Γερουλάνου δεν αντέχει κριτικής και μάλλον ούτε αναφοράς γιατί ο πρώην Υπουργός ούτε την πολιτική πείρα διαθέτει αλλά ούτε μπορεί να πείσει τα λαϊκά στρώματα που θέλει να συσπειρώσει το ΠΑΣΟΚ.

(από την εφημερίδα Νεολόγος των Πατρών)

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα