Ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι η μεγάλη μας ελπίδα

22.11.2021 / 9:51
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
A05

Του Γαβρίλη Χαραζίδη – Αναπληρωτή Γραμματέα της Ν.Ε. Αχαΐας του Κινήματος Αλλαγής

Είναι η μοναδική ίσως φορά που οι εκλογές σε ένα κόμμα που τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε χαμηλά εκλογικά και δημοκοπικά ποσοστά έχουν αποκτήσει, τόσο μεγάλη σημασία για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.

Αυτό δείχνει με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο πως οι Έλληνες πολίτες «διψούν» για μια ουσιαστική πολιτική πρόταση απέναντι στις συντηρητικές πολιτικές της Ν.Δ. και τον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανάδειξη νέου Προέδρου στο ΚΙΝΑΛ- ΠΑΣΟΚ, θα πρέπει να απαντήσει με θετικό τρόπο στις προσδοκίες των πολιτών και να δώσει λύσεις στα αδιέξοδα της ελληνικής κοινωνίας.

Μια νέα αρχή, ελπιδοφόρα με πολιτικό περιεχόμενο και προσδοκία.

Πιστεύω ακράδαντα ότι η υποψηφιότητα που ξεχωρίζει -μεταξύ των άλλων άξιων στελεχών της δημοκρατικής παράταξης- είναι αυτή του Νίκου Ανδρουλάκη.

Η επιλογή του αποτελεί ένα σαφές μήνυμα ανανέωσης που ζητάει διακαώς η βάση του κινήματος. Η ενωτική και συνετή στάση του σ’ όλο αυτό το διάστημα από την εκλογή της κ. Γεννηματά το 2017, αποτελεί εχέγγυο για την ενότητα του χώρου.

Ο φρέσκος πολιτικός λόγος, η δυναμική που ανέπτυξε τόσο εντός όσο και εκτός της χώρας, οι καίριες παρεμβάσεις του στο Ευρωκοινοβούλιο υπέρ των εθνικών συμφερόντων, τον καθιστούν ικανότερο να οδηγήσει τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη εκεί που της αρμόζει. Να γίνει δηλαδή και πάλι ο φωτεινός φάρος για ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.

Ο ίδιος πρόσφατα τόνισε ότι «ο σημερινός δικομματισμός Νέας Δημοκρατίας – ΣΥΡΙΖΑ είναι άγονος, δημιουργεί συνθήκες απαξίωσης του δημόσιου διαλόγου και δεν λύνει τα προβλήματα. Δείτε τα προβλήματα που έχουμε με την πανδημία, έπρεπε νωρίτερα να πάρουμε μέτρα και να γίνουν τοπικές καμπάνιες ενημέρωσης του εμβολιαστικού προγράμματος. Η κυβέρνηση έκανε για πάρα πολλούς μήνες τον Πόντιο Πιλάτο και ο ΣΥΡΙΖΑ επέτρεπε σε στελέχη του να απαξιώνουν τη δραστικότητα των εμβολίων.

Εδώ χρειάζεται σοβαρότητα και υπευθυνότητα που μόνο μία ισχυρή δημοκρατική παράταξη μπορεί να εγγυηθεί.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι όπως λέει και ο ίδιος σε κάθε ευκαιρία, είναι ένας περήφανος σοσιαλδημοκράτης κι αυτό δεν σημαίνει ότι είναι κεντρώος, σημαίνει ότι είναι κεντροαριστερός.

Η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία αγκαλιάζει το προοδευτικό κέντρο και την προοδευτική αριστερά Όταν ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ ο Ανδρέας Παπανδρέου, αγκάλιασε την ιστορία του κεντρώου Βενιζελισμού και την ιστορία της προοδευτικής ΕΑΜικής αριστεράς κι έτσι κάναμε μεγάλη παράταξη το ΠΑΣΟΚ.

Αυτό είναι ένα σαφές ιδεολογικό στίγμα και παράλληλα είναι και η ιστορία της παράταξής μας.

Πιστεύω ακράδαντα πως αυτές οι κρυστάλλινες θέσεις μπορούν να γίνουν η αφετηρία για την μεγάλη επιστροφή του ΠΑΣΟΚ στη ελληνική πολιτική σκηνή όχι ως κομπάρσου αλλά ως πρωταγωνιστή.

Με αυτά τα δεδομένα καλώ τα μέλη και τους φίλους της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης αλλά και κάθε πολίτη που ενδιαφέρεται για το μέλλον της χώρας, να στηρίξουν μαζικά αυτή την επιλογή στις κάλπες στις 5 Δεκέμβρη.

Για το χώρο μας αλλά και για την πατρίδα μας. Γιατί μας αξίζει η ελπίδα και πάλι

  • Δημοσιεύθηκε στον “Νεολόγο” των Πατρών

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα