Ο Μητσοτάκης στο Κογκρέσο -Δείτε Live την ιστορική ομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού

17.05.2022 / 18:07
mitsotakismaksimou-scaled

Αυτή την ώρα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνει ιστορική ομιλία στο αμερικανικό Κογκρέσο.

O Κυριάκος Μητσοτάκης γίνεται ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός που απευθύνει ομιλία στο Κογκρέσο των ΗΠΑ, με μια ομιλία που αναμένεται να έχει εθνικό, γεωπολιτικό και ιστορικό στίγμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη θα είναι συγκινησιακά φορτισμένη, με ιδιαίτερες αναφορές στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις. Η ομιλία πραγματοποιείται κάτω από αυστηρά μέτρα, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, στον χώρο απαγορεύονται οι φωτογραφίες.

Στην ομιλία είναι παρόντες η σύζυγος του πρωθυπουργού, Μαρέβα Μητσοτάκη, οι κόρες τους, Σοφία και Δάφνη, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζωρτζ Τσούνης, και πολλοί ομογενείς.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα αναφερθεί στο θέμα της Ουκρανίας και στην ξεκάθαρη θέση που έχει πάρει η Ελλάδα και θα τονίσει πως η χώρα μας είναι πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και ο πιο αξιόπιστος εταίρος και σύμμαχος των ΗΠΑ στην περιοχή.

Με αυτό τον τρόπο ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα καταστήσει σαφές πως η τουρκική προκλητικότητα δημιουργεί εικόνα αποσταθεροποίησης στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και αυτό θα πρέπει να γίνει αντιληπτό από τους εκπροσώπους της αμερικανικής πολιτικής σκηνής. Επίσης θα στηλιτεύσει τα παζάρια της Τουρκίας αναφορικά με την ενδεχόμενη ένταξη στο ΝΑΤΟ της Φινλανδίας και της Σουηδίας, ενώ είναι βέβαιο πως θα στείλει μήνυμα για την προοπτική αναβάθμισης των τουρκικών F-16.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα