Ο μικροσκοπικός οικισμός της Πελοποννήσου γνωστός και ως «μπαλκόνι της Λακωνίας»

16.02.2021 / 23:55
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
πα 34

Γνωστά και ως το καλύτερο «μπαλκόνι της Λακωνίας» με την θέα στον Ταΰγετο να κόβει την ανάσα, τα Πικουλιάνικα είναι από εκείνους τους άγνωστους προορισμούς της Πελοποννήσου, που σιγά σιγά μπαίνουν στο προσκήνιο, κερδίζοντας τις εντυπώσεις των επισκεπτών τους.

Χωριό- πέρασμα μέχρι πρότινος, στο δρόμο τόσο προς τον Ταΰγετο όσο και προς την Καλαμάτα, φημίζονταν ιδιαιτέρως για το παραδοσιακό σύγκλινο με αβγά στην μοναδική ταβέρνα- καφενείο του χωριού, συγκεντρώνοντας τους γνώστες του καλού φαγητού στα τραπέζια του.

Μια ανάσα από την βυζαντινή καστροπολιτεία του Μυστρά, τα Πικουλιάνικα είναι πολλά περισσότερα από ένα πιάτο φαγητό. Φυσικά η απρόσκοπτη θέα στο Ταΰγετο, τον Πάρνωνα, την κοιλάδα του Ευρώτα αλλά και το Μυστρά συγκαταλέγονται στα σημεία αναφοράς του οικισμού, με τους περισσότερους εκδρομείς να μην παραβλέπουν να επιχειρούν μια ολιγόλεπτη στάση για να θαυμάσουν το υπέροχο αυτό τοπίο μπροστά τους.

Τα λιγοστά σπίτια του χωριού απλώνονται κατά μήκος του δρόμου, μετά από 10 λεπτά οδήγησης από το Μυστρά, ενώ η συνολική του έκταση αγγίζει μόλις το 1 τ. χλμ. Πηγές με γάργαρα νερά και η αγριάδα της λακωνικής φύσης αιχμαλωτίζονται για πάντα στη φωτογραφική μνήμη του μυαλού. Τα Πικουλιάνικα αποτελούν ιδανικό ορμητήριο για την εξερεύνηση της φύσης της περιοχής καθώς σε κοντινή απόσταση βρίσκεται το αναρριχητικό πάρκο Ταϋγέτου, ενώ στην ευρύτερη περιοχή ξεκινάνε σηματοδοτούμενα μονοπάτια τμήματα του ευρωπαϊκού μονοπατιού Ε4, τόσο για πεζοπορία όσο και για ποδηλασία.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα