“Ο κύριος Παπαδημάτος δεν έχει δώσει ούτε ένα στοιχείο” – Κανελλάκης και Δούρος απαντούν για τους Παράκτιους

13.12.2020 / 12:35
κο 43

Του Φάνη Βγενόπουλου

Κάνοντας τον απολογισμό των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων που έγιναν το καλοκαίρι του 2019 στην Πάτρα, ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Νίκος Παπαδημάτος, είπε ότι όταν ανέλαβε, τον Ιούλιο του 2019 και λίγο πριν από τους αγώνες βρήκε «κακοδιαχείριση, κακοδιοίκηση, σπατάλη και υπερκοστολογήσεις».

Ο «Νεολόγος» απευθύνθηκε σε δύο στελέχη της Οργανωτικής Επιτροπής, ζητώντας να σχολιάσουν τις δηλώσεις Παπαδημάτου: Στον πρώην Γραμματέα της Οργανωτικής Επιτροπής των ΙΙ Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων στην Πάτρα Νίκο Κανελλάκη, ο οποίος αποχώρησε από τη θέση μετά την κυβερνητική αλλαγή, αλλά και στον πρώην αντιπρόεδρο του φορέα Θεόδωρο Δούρο, ο οποίος παρέμεινε στη θέση αυτή μέχρι τέλους.

Θυμίζουμε πως η Οργανωτική Επιτροπή των ΙΙ Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων συστάθηκε για πρώτη φορά στις 23 Φεβρουαρίου 2018.

Η υπό τον Νίκο Παπαδημάτο σύνθεσή της τροποποιήθηκε σύμφωνα με την απόφαση διορισμού που έλαβε αριθμό ΦΕΚ 3059 στις 30 Ιουλίου 2019.

Οι αγώνες διεξήχθηκαν στην Πάτρα από τις 25 έως τις 31 Αυγούστου του 2019.

ΝΙΚΟΣ ΚΑΝΕΛΛΑΚΗΣ: «Περιμένουν από τον κ. Παπαδημάτο να στοιχειοθετήσει τους ισχυρισμούς του»

Ο Νίκος Κανελλάκης, ανέφερε τα εξής: «Δυστυχώς, η στάση του κ. Παπαδημάτου δεν προκαλεί εντύπωση. Είναι η ίδια από τότε που κάθισε στη θέση του προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής των Παράκτιων, τον Ιούλιο του 2019 και ενώ βρισκόμασταν στην τελική ευθεία διεξαγωγής των αγώνων. Θυμίζω πως τότε ο κ. Παπαδημάτος κινδυνολογούσε για τη διεξαγωγή των Αγώνων.

Οι αγώνες τελικά έγιναν με επιτυχία, χάρη στη δουλειά που είχαμε κάνει όλο το προηγούμενο διάστημα στην Οργανωτική Επιτροπή. Παρόλα αυτά, όταν η ίδια η πραγματικότητα τον διέψευσε και οι αγώνες έγιναν άρτια και με τα εύσημα της Διεθνούς Επιτροπής των Μεσογειακών Αγώνων, ο κ. πρόεδρος βρήκε νέο αφήγημα. Ότι, τάχα, η επιτυχία τους οφείλεται στις 19 ημέρες που ήταν πρόεδρος της οργανωτικής!

Ο κ. Παπαδημάτος, επιμένει να αφήνει σκιές και να λέει μισόλογα, χωρίς φυσικά να παρουσιάζει στοιχεία, που να αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς του. Μιλάει για κακοδιαχείριση και σπατάλη στους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες και περιμένουμε μάταια, επί 16 μήνες, να προσκομίσει επιτέλους κάποιο στοιχείο! Αντ’ αυτού, μέχρι σήμερα, έχει περιοριστεί – άραγε γιατί; – σε ανυπόστατες καταγγελίες, οι οποίες έχουν σκοπό μόνο τη δημιουργία εντυπώσεων.

Το ίδιο όμως πράττει, δηλαδή να μιλά χωρίς στοιχεία και για τις επί των ημερών του αποφάσεις. Αλήθεια, πως είναι δυνατόν να προχωρά σε απολογισμό της Οργανωτικής Επιτροπής, όταν ακόμη δεν έχει κλείσει τα βιβλία και δεν έχει εξοφλήσει όλες τις υποχρεώσεις των παράκτιων;

Πως προχωράει σε απολογισμό χωρίς την παρουσία του γενικού διευθυντή των αγώνων; Με ποια κριτήρια και πού, μοιράστηκαν οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές και το αθλητικό υλικό από τη διοργάνωση; Η περίφημη άμμος, πού κατέληξε;

Ο κ. Παπαδημάτος δεν έχει δώσει ούτε ένα στοιχείο για τη διαχείριση αυτών των θεμάτων. Τόσο εγώ, όσο και τα υπόλοιπα μέλη της προηγούμενης οργανωτικής επιτροπής είμαστε εδώ και περιμένουμε από τον κ. Παπαδημάτο να στοιχειοθετήσει τους ισχυρισμούς του. Όσον αφορά στις δικές μας αποφάσεις, όλες βρίσκονται αναρτημένες στη «Διαύγεια», όπως ορίζει η νομοθεσία».

Θ. ΔΟΥΡΟΣ: «Περιμένω να δω εάν θα υπάρξει εισαγγελική παρέμβαση»

O αντιπρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Αγώνων, από τον Μάρτιο του 2019 έως και την ολοκλήρωση τους Θεόδωρος Δούρος δήλωσε:

«Γνωρίζοντας τα πράγματα εκ των έσω (σ.σ. συμμετείχε στις δύο τελευταίες Οργανωτικές, μία που είχε οριστεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και την επόμενη που ορίστηκε από την κυβέρνηση της ΝΔ) σας λέω πως όλοι βοήθησαν, ήταν συνολικό έργο. Οι Αγώνες δεν έγιναν επειδή κάποιοι εργάστηκαν ένα μήνα, αλλά για δύο και πλέον χρόνια.

Όλοι συνέβαλαν, με πάθος, στην διεκδίκηση και στη συνέχεια στη διοργάνωση των Αγώνων: Ο δήμαρχος της Πάτρας Κώστας Πελετίδης, ο τότε υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, ο Νάσος Νασόπουλος, που ετοίμασε έναν εξαιρετικό διεκδίκησης. Λόγω της αγαστής αυτής συνεργασίας, όλων των τοπικών δυνάμεων, κερδίσαμε το στοίχημα.

Η τελευταία Οργανωτική Επιτροπή, που ορίστηκε από τον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Αυγενάκη, έτρεξε – ως όφειλε – τα τελευταία 100 μέτρα και το έκανε καλά. Αυτό δεν σημαίνει ότι, παραγνωρίζω τις προσπάθειες της προηγούμενης Οργανωτικής, η οποία τοποθετήθηκε από τον κ. Βασιλειάδη και έβαλε τους Αγώνες σε σωστό προσανατολισμό.

Είναι αλήθεια, ότι στις δύο τελευταίες Οργανωτικές Επιτροπής, υπήρξε μια παραπάνω πίεση να ενισχυθεί η τοπική οικονομία, με το να δοθούν δουλειές στον τόπο μας. Αυτό, βέβαια, δεν ήταν πάντα εφικτό, μιας και ακολουθήθηκαν όλες οι νόμιμες διαγωνιστικές διαδικασίες. Παρ’ όλα αυτά, όλοι μας προσπαθήσαμε, ως μέλη της Οργανωτικής, να κινηθούμε σε αυτή την κατεύθυνση.

Οι Παράκτιοι Μεσογειακοί Αγώνες, είναι ένα νέο αθλητικό «προϊόν», που είναι ευέλικτο και εκ του σχεδιασμού του δεν αφήνει βαριές εγκαταστάσεις, όπως συμβαίνει με τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Εξάλλου, είναι γνωστή η τύχη των ολυμπιακών αθλητικών εγκαταστάσεων, τόσο στη χώρα μας, όσο και σε άλλες, χώρες, οι οποίες συνήθως μαραζώνουν μετά το τέλος των Αγώνων.

Επίσης, οι Παράκτιοι Αγώνες, είναι μεν ένα σημαντικό αθλητικό γεγονός, ωστόσο, από μόνοι τους δεν είναι ένα ισχυρό «προϊόν» για να πουλήσει. Για το λόγο αυτό δεν ανταποκρίθηκαν οι ισχυροί χορηγοί στους Αγώνες της Πάτρας, όχι επειδή έφταιξε κάποια επιτροπή. Επαναλαμβάνω ότι, οι Αγώνες είναι ένα σημαντικό αθλητικό γεγονός με φρεσκάδα, νιότη και πολυχρωμία και όχι ένα «γκρίζο» γεγονός, που κάποιοι θέλουν να μας το παρουσιάσουν.

Αναφορικά, με τα όσα λέει ο κ. πρόεδρος, ακόμη και πριν τοποθετηθεί στη θέση, περιμένω να δω εάν θα υπάρξει εισαγγελική παρέμβαση μετά τα όσα έχει δημόσια πει. Σε αυτή την περίπτωση, εννοείται ότι θα συνεισφέρω όπου μπορώ.

Προσωπικά, δεν θα ήθελα να βρισκόμαστε στη μέση μιας αντιπαράθεσης του τύπου «ποδηλατάδα στην Πάρνηθα και εξοχικό στα Λεγραινά». Θεωρώ ότι σήμερα που η κοινωνία καίγεται από την πανωλεθρία του κορωνοϊού, πρέπει όλες οι δυνάμεις να συσπειρώνονται  για να αντιμετωπίσουμε την επερχόμενη λαίλαπα και να μην αποπροσανατολίσατε από μικροπολιτικές».

(από την εφημερίδα “Νεολόγος”).

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα