Ο Κώστας Πελετίδης με μαθητές στην πλατεία Αγίου Αλεξίου της Πάτρας (φωτό)

04.04.2023 / 13:32
1680593810798

Οι μαθητές του 1ου και 6ου Γυμνασίου και του 26ου Δημοτικού Σχολείου Πάτρας πλημμύρισαν σήμερα, Τρίτη 4 Απρίλη, το πρωί, τη νέα πλατεία του Αγίου Αλεξίου που διαμόρφωσε ο Δήμος και την παρέδωσε πρόσφατα στους δημότες.

Ήταν μια εκδήλωση κατά την οποία ο Δήμαρχος Κώστας Πελετίδης και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού, Τάκης Πετρόπουλος, μίλησαν στους μαθητές για τη σημασία της ύπαρξης τέτοιων χώρων αναψυχής στην πόλη.

Μάλιστα ο Δήμαρχος είπε στα παιδιά ότι ο νέος χώρος παιχνιδιού, άθλησης και αναψυχής στον Άγιο Αλέξιο είναι η δική τους «αυλή» και ενημέρωσε ότι ο Δήμος διαμορφώνει αρκετούς τέτοιους κοινόχρηστους χώρους σε όλη την πόλη για τα παιδιά και τους μεγάλους. Είναι δικοί σας χώροι και πρέπει να τους προσέχουμε και να τους προστατεύουμε όλοι μας τόνισε ο Δήμαρχος.

Ο Κώστας Πελετίδης με μαθητές στην πλατεία Αγίου Αλεξίου της Πάτρας (φωτό) 17
Ο Κώστας Πελετίδης με μαθητές στην πλατεία Αγίου Αλεξίου της Πάτρας (φωτό) 18
Ο Κώστας Πελετίδης με μαθητές στην πλατεία Αγίου Αλεξίου της Πάτρας (φωτό) 19

Εκ μέρους των εκπαιδευτικών μίλησαν ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου κ. Αναστάσιος Νταγιούκλας και ο καθηγητής κ. Σταύρος Ρούσσης που αναφέρθηκαν στη μεγάλη σημασία που έχει για τα παιδιά και τους κατοίκους της περιοχής η δημιουργία του πάρκου καθώς και στη σημασία της ύπαρξης κοινόχρηστων χώρων στην πόλη  και συνεχάρησαν το Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή για το έργο που γίνεται στον τομέα αυτό.

Παρούσα ήταν και μίλησε η κυρία Σίλβια Γκιομάρ Διευθύντρια μεγάλου Σχολικού Συγκροτήματος στην Πορτογαλία που περιλαμβάνει 15 σχολεία δυναμικότητας 900 μαθητών.

Η κυρία Γκιομάρ, που βρίσκεται στην Πάτρα στα πλαίσια εκπαιδευτικού ευρωπαϊκού προγράμματος, τόνισε ότι είναι σημαντικό για τα παιδιά να υπάρχουν ελεύθεροι χώροι αναψυχής, άθλησης και πολιτισμού και συνεχάρη τον Δήμαρχο για το ότι η Δημοτική Αρχή φροντίζει ώστε τα παιδιά να έχουν τέτοιες δημιουργικές διεξόδους.  

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα