Παρασκευή, 18.06.2021, 6:30 μμ

Ο κορονοϊός πιέζει διασώστες και ασθενοφόρα – Αυξημένες οι διακομιδές του ΕΚΑΒ σε Αχαϊα και Ηλεία

17.02.2021 / 9:12
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΑΞΙΑΡΧΑΙ ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΣΘΕΝΗ

Ισχυρή πίεση δέχεται το ΕΚΑΒ στην Ηλεία και την Αχαΐα το τελευταίο δεκαπενθήμερο, καθώς η έξαρση της πανδημίας στην Πάτρα και στον Κάμπο έχει αυξήσει τις διακομιδές ασθενών. Οι διασώστες είναι σε επιφυλακή καθ΄όλο το 24ωρο από τον περασμένο Νοέμβριο και το δεύτερο lockdown, όντας στα όρια της πνευματικής και σωματικής εξάντλησης, ενώ η κατάσταση με τα ασθενοφόρα είναι ακόμα πιο οριακή, αφού ο τομέας της Ηλείας συνεχίζει να λειτουργεί με δανεικά οχήματα.

Όπως ανέφερε στην «Πρωινή» ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας, Γιάννης Θεοδωρόπουλος, το πρόβλημα με τα ασθενοφόρα δεν θα λυθεί αν δεν δρομολογηθεί η προμήθεια νέων οχημάτων από το υπουργείο Υγείας.

«Μόνο με προμήθεια νέων οχημάτων θα επιλυθεί σε βάθος χρόνου το πρόβλημα. Η Ηλεία λειτουργεί με δύο δανεικά ασθενοφόρα και καθημερινά βγάζουμε 4 οχήματα το πρωί και το μεσημέρι και τρία το βράδυ, για να ανταποκριθούμε στις αυξημένες διακομιδές των ασθενών», τόνισε και πρόσθεσε πως οι διασώστες εργάζονται υποδειγματικά και έχουν καταφέρει να προστατευτούν από τον κορονοϊό.

«Είναι θετικό το γεγονός ότι παρά τα αυξημένα κρούσματα στην Πάτρα αλλά και στο βόρειο τμήμα της Ηλείας, το ΕΚΑΒ παραμένει θωρακισμένο, καθώς οι διασώστες πηγαίνουν πλέον υποψιασμένοι σε κάθε συμβάν και κατάλληλα εξοπλισμένοι. Ενισχύθηκαμε και με κάποια άτομα επικουρικό προσωπικό, ωστόσο θέλω να επισημάνω ότι είμαστε σχεδόν τέσσερις μήνες χωρίς άδειες και κάνουμε υπερπροσπάθεια για να ανταποκριθούμε και να είμαστε δίπλα στους συμπολίτες μας», επισήμανε ο κ. Θεοδωρόπουλος.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα