Ο κορωνοϊός έβαλε «μαχαίρι» πάνω από 20% στα ποσά των μετεγγραφών

18.01.2021 / 23:17
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
γκο 2

Η πανδημία του κορονοϊού είχε ήδη τεράστιο οικονομικό αντίκτυπο στην πλειοψηφία των χωρών ανά τον κόσμο, αλλά και στο ποδόσφαιρο, όπου μεγάλες ομάδες όπως η Μπαρτσελόνα, αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα.

Μεγάλη ήταν επιρροή όμως και στο μετεγγραφικό “παζάρι” από το καλοκαίρι και μετά, με τα στοιχεία της FIFA να δείχνουν ότι τα ποσά που δαπανήθηκαν για μεταγραφές είναι μειωμένα κατά 23,4%.

Πιο συγκεκριμένα, η παγκόσμια Ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι οι συνολικές δαπάνες σε ολόκληρο το παγκόσμιο ποδόσφαιρο ήταν 5,63 δις δολάρια (4,66 δεις ευρώ) το 2020, από 7,35 δις δολάρια το 2019 (6,08 δις ευρώ).

Το σύνολο των περσινών μεταγραφικών δαπανών, ήταν το μικρότερο από το 2016 και τα 4,6 δις δολάρια που δαπανήθηκαν για αγοροπωλησίες ή δανεισμούς ποδοσφαιριστών. Το μεγαλύτερο μέρος τους προέρχεται από ευρωπαϊκά κλαμπ, μολονότι οι περισσότερες ομάδες είχαν σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις, μετά το πρώτο lockdown που επιβλήθηκε τον περασμένο Μάρτιο.

Οι αγγλικοί σύλλογοι ξεπέρασαν τα διαγράμματα δαπανών με επενδύσεις 1,627 δις δολαρίων (1,347 δις ευρώ), η Ιταλία ήταν δεύτερη με 731,5 εκατ. δολάρια (605 εκατ. ευρώ) κι ακολούθησαν η ισπανική LaLiga, η γερμανική Bundesliga και η γαλλική Ligue1. Εκτός Ευρώπης, οι πλέον πολυδάπανες χώρες στο ποδόσφαιρο ήταν η Βραζιλία και οι ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα