Ο κορωνοϊός «χτύπησε» και την εγκληματικότητα – Πού σημειώθηκε πτώση 45%

24.12.2020 / 9:42
astinomia

Ισχυρό χτύπημα στην εγκληματικότητα έχει δώσει ο κορωνοϊός και τα αυστηρά μέτρα που έχουν επιβληθεί για να σταματήσει η διασπορά της πανδημίας στη χώρα μας. Την ίδια ώρα ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ ξεκαθάρισε ότι η Αστυνομία θα κάνει σωστά τη δουλειά της τις ημέρες των εορτών, έτσι ώστε να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός.

Ο ίδιος, μιλώντας στον Alpha 98,9 και την εκπομπή «Χωρίς Μάσκα» με τους Νίκο Παναγιωτόπουλο και Γιώργο Σμυρνή μίλησε για τη μείωση της εγκληματικότητας τους μήνες της καραντίνας: «Για τους πρώτους 9-10 μήνες που υπάρχουν στοιχεία, χωρίς να μπορούμε να λέμε κάτι, ο περιορισμός των μετακινήσεων, δυσκολεύει και την άνετη μετακίνηση των δραστών. Αξιοσημείωτη μείωσε έχουμε σε κλοπές τροχοφόρων, κλοπές, διαρρήξεις και ληστείες. Ειδικά οι ληστείες είναι πάνω από 40-45% μειωμένες. Για τα υπόλοιπα το ποσοστό είναι στο 25-30%. Εκεί που υπάρχει ύφεση είναι στο θέμα με τις διαδικτυακές απάτες. Θέλει προσοχή και ενημέρωση, έτσι ώστε οι συναλλαγές να γίνονται με προσοχή».

Αναφερόμενος στην πανδημία είπε ότι «τα δεδομένα αλλάζουν συνεχώς, γιατί αλλάζουν και τα επιδημιολογικά φορτία. Είναι μια δυναμική κατάσταση και ανάλογα με τα δεδομένα αλλάζουν και τα επιχειρησιακά σχέδια».

«Από τον προηγούμενο Μάρτιο η ΕΛ.ΑΣ είναι στην πρώτη γραμμή, έτσι θα γίνει και τώρα. Δεν υπάρχει αστυνομικός για τον κάθε πολίτη, ωστόσο τα σχέδια γίνονται έτσι ώστε με τους διαθέσιμους αστυνομικούς και σας λέω ότι θα αδειάσουν τα γραφεία και θα είμαστε όλοι έξω, εστιάζουμε τους ελέγχους σε διόδια, εισόδους και εξόδους πόλεων, σε χώρους που μπορεί να υπάρχει συγχρωτισμός, κεντρικούς δρόμους και περιφερειακούς κλπ», σημείωσε.

Σχετικά με τα sms: «Έλεγχοι θα γίνονται παντού και όλη μέρα και ιδιαίτερα μετά τις 10 το βράδυ που είναι η απαγόρευση της κυκλοφορίας. Παρεμβάσεις στα σπίτια θα γίνονται σε ακραίες περιπτώσεις, όταν θα έχουμε καταγγελίες για πολλά άτομα και εκεί θα ακολουθείται η διαδικασία του αυτοφώρου και τα πρόστιμα που ορίζονται».

newpost.gr

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα