“Ο Κασσελάκης δεν θα κερδίσει ποτέ τον Μητσοτάκη, επειδή έχουν ίδια πολιτική”

28.11.2023 / 11:05
fa 9

Δύσκολη, αλλά αναγκαία απόφαση» χαρακτήρισε την αποχώρηση του από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, όπως και άλλων δέκα βουλευτών, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

Ο ανεξάρτητος βουλευτής, είπε μεταξύ άλλων ότι «το κόμμα Κασσελάκη δεν χωράει σε καμία πτυχή της Αριστεράς», αναφέροντας ότι υπάρχουν πολλά στελέχη στο κόμμα και φυσικά ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά «τον ρυθμό και τον τόνο τον δίνει ο κ. Κασσελάκης και η νέα ηγετική ομάδα που έχει διαμορφωθεί».

Απαντώντας στα πυρά της Κουμουνδούρου ότι οι αποχωρήσεις έγιναν χωρίς να υπάρχει πολιτική διαφωνία, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος είπε ότι «αιτία είναι η πολιτική στρατηγική όπως εκφράζεται από τον κ. Κασσελάκη και την νέα ηγετική ομάδα. Θα τους παρέπεμπα να διαβάσουν ξανά το κείμενο που έχει κατατεθεί από εμάς και τα κείμενα από χιλιάδες μέλη που εξηγούν ποια είναι τα προβλήματα».

«Όταν λέει ο κ. Κασσελάκης ότι ο στόχος του είναι να πραγματοποιηθεί το “ελληνικό όνειρο”, παραφράζει τον στόχο του πιο σκληρού αμερικάνικου καπιταλισμού και λέει ότι ουσιαστικά ο καθένας θα πρέπει να γίνει “επιχειρηματίας του εαυτού του”. Αυτό όλο δεν έχει καμία σχέση με την Αριστερά», είπε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ακόμη, ανέφερε «δεν αμφισβητώ την ηγεσία του κ. Κασσελάκη ούτε την δημοκρατικότητα της εκλογής του. Ο κ. Κασσελάκης πήρε 70.000 ψήφους, η κ. Αχτσιόγλου πήρε 60.000 ψήφους την δεύτερη Κυριακή. Δεν σημαίνει όταν καταλήγει έτσι μια ψηφοφορία, πως δεν υφίστανται οι πολιτικές διαφωνίες».

«Κάναμε πολιτική επιλογή. Θεωρούμε ότι υπάρχει πολιτικό κενό. Ο κ. Κασσελάκης δεν μπορεί αυτήν την στιγμή να κάνει αντιπολίτευση στον κ. Μητσοτάκη, γιατί συγκλίνει στις βασικές πολιτικές γραμμές με τον κ. Μητσοτάκη, ιδίως με όσα είπε στον ΣΕΒ για το κεφάλαιο και τις κοινωνικές ανισότητες. Ο κ. Κασσελάκης, με την στρατηγική που έχει, δεν θα μπορέσει ποτέ να κερδίσει τον κ. Κασσελάκη», συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα