Ο Κ.Πελετίδης στην ενημερωτική συνάντηση για την ΜΟΔ και το ΕΣΠΑ

11.12.2023 / 16:43
????????????????????????????????????

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, παραβρέθηκε σήμερα (Δευτέρα 11 Δεκέμβρη), προσκεκλημένος,  στην ενημερωτική συνάντηση, που έγινε σε ξενοδοχείο της Πάτρας, με θέμα η ΜΟΔ (Μονάδα Οργάνωσης και Διαχείρισης) Αναπτυξιακών Προγραμμάτων ως εργαλείο υποστήριξης του ΕΣΠΑ.

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του ο Δήμαρχος τόνισε τα εξής:

«Βασικό πρόβλημα συνεχίζει να υφίσταται και είναι το πρόβλημα της ύπαρξης στο Δήμο ικανού αριθμού εργαζομένων, για να γίνουν οι μελέτες και ό,τι άλλο προβλέπεται για την απορροφητικότητα των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, αφού στη θέση των δέκα εργαζομένων που συνταξιοδοτούνται προσλαμβάνεται ένας κι αυτός φυσικά χωρίς της εμπειρία εκείνων που αποχωρούν.

Στο Δήμο της Πάτρας, που υπάρχουν τεχνικές υπηρεσίες, το προσωπικό δεν επαρκεί για το σύνολο των αναγκών. Εξαιτίας της πολιτικής της υποστελέχωσης άλλων Νομικών Προσώπων, όπως ο Σύνδεσμος Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΣΥΔΙΣΑ) Αχαϊας, φθάσαμε στο σημείο, λόγω των αναγκών, οι εργαζόμενοί μας να κάνουν και τις μελέτες του ΣΥΔΙΣΑ για τα απορρίμματα, καθώς ο ίδιος δεν διαθέτει τεχνική υπηρεσία. Αντίστοιχα συμβαίνει με τα έργα για τα Κέντρα Διημέρευσης και Ημιαυτόνομης Διαβίωσης των ΜΑΧΗΤΩΝ και του Συλλόγου ΜΙΤΟΣ.

Για να μην μείνουμε σε σχέδια επί χάρτου και λόγια χωρίς αντίκρισμα, πρέπει άμεσα να προχωρήσει η στελέχωση των Υπηρεσιών όλων των Δήμων της χώρας μας, ανάμεσα στους οποίους βρίσκεται φυσικά και ο Δήμος Πατρέων».

Ο Κ.Πελετίδης στην ενημερωτική συνάντηση για την ΜΟΔ και το ΕΣΠΑ 2

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα