Ο Ηλίας Μόσιαλος έκανε το εμβόλιο της AstraZeneca

26.02.2021 / 20:16
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
φα 1

Ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου (LSE), Ηλίας Μόσιαλος, έκανε σήμερα την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca, όπως ανέφερε ο ίδιος σε ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Facebook.

«Η πρώτη δόση έγινε. Αναμονή 12 εβδομάδες τώρα για τη δεύτερη», έγραψε ο Ηλίας Μόσιαλος. Σε προηγούμενη ανάρτησή του, ο καθηγητής είχε προχωρήσει σε μια συγκριτική ανάλυση έξι εμβολίων, των τριών εγκεκριμένων στην Ευρώπη και άλλων τριών.

«Αυτά τα εμβόλια είναι 100% αποτελεσματικά όσον αφορά την προστασία που μας παρέχουν από την νοσηλεία εάν κολλήσουμε (το επικρατούν στέλεχος στην Ευρώπη ή την παραλλαγή που κυκλοφορεί κυρίως στην Αγγλία) αφού εμβολιαστούμε» ανέφερε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, έξι εμβόλια είναι κατά 100% αποτελεσματικά, όσον αφορά την προστασία που παρέχουν από νοσηλεία ή θάνατο, εάν μετά τον εμβολιασμό κάποιος κολλήσει κορονοϊό, είτε το επικρατούν στέλεχος στην Ευρώπη είτε την παραλλαγή που κυκλοφορεί κυρίως στην Αγγλία.

Ο κ. Μόσιαλος παρέθεσε και σχετικό πίνακα με τα έξι εμβόλια των Pfizer/BioNTech, Moderna, Οξφόρδης/AstraZeneca, Johnson & Johnson, Novavax και το ρωσικό Sputnik.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα