Ο Ηλείος Αντρέ Καλαντζόπουλος νέος πρόεδρος της Philip Morris International

11.12.2020 / 9:48
calantzopoulos-pmi-ellines-6

Ο Αντρέ Καλαντζόπουλος, που γεννήθηκε στον Πύργο Ηλείας, αναλαμβάνει καθήκοντα εκτελεστικού προέδρου της PMI από τον Μάιο. Στην επταετή θητεία του ως διευθύνων σύμβουλος σχεδίασε και υλοποίησε τη μετάβαση της εταιρείας προς την smoke-free εποχή.

Την κορυφαία θέση στη διοικητική πυραμίδα της Philip Morris International αναλαμβάνει ο Ανδρέας Καλατζόπουλος, μετά τις αλλαγές που ανακοινώθηκαν από την αμερικανική καπνοβιομηχανία, οι οποίες θα ολοκληρωθούν μέχρι τον Μάιο του 2021.

Όπως ανακοινώθηκε από την εταιρεία, ο σημερινός διευθύνων σύμβουλος, Α. Καλαντζόπουλος, τοποθετείται στη θέση του εκτελεστικού προέδρου του Δ.Σ., ενώ ο σημερινός πρόεδρος Louis Camilleri εξέφρασε την επιθυμία του να αποσυρθεί άμεσα για προσωπικούς λόγους.

Ο κ. Lucio Noto, ανεξάρτητος πρόεδρος της PMI, θα είναι προσωρινός πρόεδρος μέχρι την ανάληψη καθηκόντων από τον κ. Καλαντζόπουλου τον Μάιο. Ο σημερινός COO της PMI, Jacek Olczak, θα διαδεχθεί τον κ. Καλαντζόπουλο στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου αμέσως μετά τη γενική συνέλευση του Μαΐου.

Η προγραμματισμένη διαδοχή υπόσχεται μια απρόσκοπτη μετάβαση και συνέχεια της ηγεσίας, αναφέρει στην ανακοίνωσή της η PMI. Όπως σημειώνει, «οι κ.κ. Camilleri, Καλαντζόπουλος και Olczak συνεργάζονται στενά από τότε που η PMI έγινε ανεξάρτητη εταιρεία. Μοιράζονται ένα κοινό στρατηγικό όραμα και υπό τη συνδυασμένη ηγεσία τους η PMI είχε σημαντικά επιτεύγματα, όπως ο εταιρικός μετασχηματισμός και η αδιαμφισβήτητη κυριαρχία στην κατηγορία των προϊόντων χωρίς καπνό».

PMI

Ο Ανδρέας Καλαντζόπουλος δήλωσε: «Είναι τιμή μου να ακολουθώ τα βήματα του προέδρου και πρώην διευθύνοντος συμβούλου μας, Louis Camilleri. Εκ μέρους της ηγεσίας της PMI, θα ήθελα να εκφράσω τη βαθιά εκτίμησή μας για την καταπληκτική συμβολή του στην επιτυχία της εταιρείας μας και για την ηγεσία του, την καθοδήγηση, την αφοσίωση και, πάνω απ’ όλα, την ανθρωπιά. Πέρα από ένα ασυναγώνιστο στέλεχος, θα χάσουμε όλοι ένα εξαιρετικό πρόσωπο και έναν φίλο».

«Κατά τη διάρκεια των επτά χρόνων μου ως διευθύνων σύμβουλος, τοποθετήσαμε την PMI για το μέλλον και δημιουργήσαμε καλύτερες, επιστημονικές επιλογές για εκείνους τους ενήλικες που διαφορετικά θα συνέχιζαν να καπνίζουν. Διαθέτουμε το μεγαλύτερο χαρτοφυλάκιο προϊόντων στον κόσμο, τόσο σε τσιγάρα όσο και σε προϊόντα χωρίς καπνό, μια εξαιρετική ομάδα διαχείρισης και ένα διεθνή οργανισμό υψηλής απόδοσης, που μαθαίνει γρήγορα. Είμαστε απόλυτα έτοιμοι για συνεχή επιτυχία. Είμαι πολύ ευτυχής να παραδώσω τα καθήκοντα του διευθύνοντος συμβούλου στον Jacek. Έχοντας συνεργαστεί στενά με τον Jacek για δεκαετίες, γνωρίζω καλά ότι το πάθος του για την εταιρεία και τους υπαλλήλους μας, την αποφασιστικότητά του για αποτελέσματα και τη βαθιά γνώση των προϊόντων μας, των συστημάτων, των αξιών μας και των επενδυτών μας τον καθιστούν τον ιδανικό ηγέτη για να εξασφαλιστεί η συνεχής ανάπτυξη της επιχείρησής μας και να προσφέρει αξία στους μετόχους μας», πρόσθεσε.

Ο κ. Καλαντζόπουλος καταλήγει τονίζοντας: «Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στο Διοικητικό Συμβούλιο, τα ανώτερα στελέχη, τους υπαλλήλους, τους επιχειρηματικούς εταίρους και τους μετόχους για την υποστήριξή τους καθ’ όλη τη διάρκεια της διοικητικής μου σταδιοδρομίας. Υπήρξατε μια ανεκτίμητη πηγή έμπνευσης και δύναμης και αισθάνομαι τιμή που είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ με όλους σας».

Ο Ανδρέας Καλαντζόπουλος, στην επταετή θητεία του ως διευθύνων σύμβουλος της Philip Morris International, σχεδίασε και υλοποίησε τη μετάβαση της εταιρείας προς καλύτερες εναλλακτικές από το τσιγάρο, προετοιμάζοντας την PMI για το smoke-free μέλλον.

Σε πρόσφατη συζήτηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη που διοργάνωσε το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο, ο κ. Καλαντζόπουλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στην ελληνική θυγατρική της PMI, την Παπαστράτος, τονίζοντας ότι δραστηριοποιείται 90 χρόνια στην Ελλάδα και είναι κομμάτι της οικονομίας και του κοινωνικού ιστού της χώρας.

«Η Παπαστράτος, η θυγατρική της PMI στην Ελλάδα, αποτελεί μέρος του οικονομικού και κοινωνικού ιστού της χώρας εδώ και 90 χρόνια. Ως PMI έχουμε επενδύσει στην Ελλάδα σε φυσικές εγκαταστάσεις, με την τελευταία μας επένδυση να ξεκίνησε το 2017 όταν μετατρέψαμε ένα ολόκληρο εργοστάσιο τσιγάρων σε μονάδα αποκλειστικής παραγωγής θερμαινόμενων ράβδων καπνού, δημιουργώντας 400 νέες θέσεις εργασίας και αποκτώντας εξαγωγική δραστηριότητα σε 6 χώρες», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Καλαντζόπουλος.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα