Παρασκευή, 16.04.2021, 4:24 μμ

Ο Γιώργος Παπανδρέου στο Euronews – Μίλησε για τη σημασία της νίκης Μπάιντεν

14.11.2020 / 18:43
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
Greece’s Prime Minister, Alexis Tsipras, delivers speech at an event at the Stavros Niarchos Foundation Cultural Center during the two days official visit of Bolivia's President, Evo Morales in Athens, Greece on March 14, 2019. / Ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα σε εκδήλωση στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο πλαίσιο της επίσκεψης του Προέδρου της Βολιβίας, Έβο Μοράλες, στην Αθήνα, 14 Μαρτίου 2019.

O Γιώργος A. Παπανδρέου μίλησε στο Euronews για τη νίκη του Τζο Μπάιντεν στις Αμερικανικές εκλογές και τη σημασία της για την Ευρώπη.

Μεταξύ άλλων ο πρώην Πρωθυπουργός είπε ότι «τώρα είναι μια νέα ευκαιρία για να ξαναχτίσουμε και να ξανασκεφτούμε το πολυμερές σύστημα έτσι ώστε να γίνει πιο αποτελεσματικό. Η Ευρώπη πρέπει να αναλάβει τη δική της πρωτοβουλία και όχι μόνο να περιμένει από τις ΗΠΑ»,

ενώ για τη θέση του Μπάιντεν προς την Τουρκία τόνισε ότι «Ο Μπάιντεν και η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα θέλουν να έχουν όσο το δυνατόν καλύτερες καλές σχέσεις με όλες τις χώρες της περιοχής, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας, αλλά νομίζω ότι αυτό που θα αλλάξει είναι η δέσμευση για μια κανονικότητα στις διεθνείς σχέσεις.

Αυτό σημαίνει σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου, σεβασμό της καλής γειτονίας, οικοδόμηση λύσεων με ειρηνικά μέσα και όχι μέσω της βίας και αυτό είναι πολύ σημαντικό μήνυμα προς την Τουρκία και προς τον Πρόεδρο Ερντογάν. Θα είναι ένα σημαντικό βήμα που μπορεί να δώσει μια νέα ώθηση σε μια ειρηνευτική διαδικασία στην ευρύτερη περιοχή, επωφελή για όλους μας».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα