Ο Γ. Γραμματέας Συντονισμού στον Max Fm: «Εννιά οι έδρες στην Αχαΐα, 4 η ΝΔ»

23.01.2023 / 13:14
kontogeorgis-1

«Οι έδρες στο νομό Αχαΐας, με βάση την απογραφή και το προεδρικό διάταγμα θα είναι 9. Επιδίωξη της ΝΔ είναι να κερδίσει τις 4. Οι πολίτες αξιολογούν και κρίνουν και αυτό τους καλούμε να πράξουν, με αυτοπεποίθηση και ψυχραιμία. Να επιλέξουν τις αποτελεσματικότερους, συγκρίνοντας με το πρόσφατο παρελθόν. Έχουμε κάνει μια συστηματική προσπάθεια για την Αχαΐα και τη Δυτική Ελλάδα, ιδιαιτέρως στο πεδίο της απασχόλησης και το υποδομών. Έχουν σημαντικές δυνατότητες και το ενδιαφέρον μας είναι έντονο, για κοινωνικούς, οικονομικούς και πολιτικούς λόγους». Τα παραπάνω δήλωσε στον Max Fm 93,4, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού της Κυβέρνησης, Θανάσης Κοντογεώργης, αναφερόμενος στο νομό και στην Περιφέρεια, που από τα λεγόμενά του διεφάνη ότι βρίσκονται στο επίκεντρο της κυβερνητικής πολιτικής.

Για τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι η ΝΔ είναι πρώτη με σαφές προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε: «Οι εταιρείες δημοσκοπήσεων κάνουν τη δουλειά τους και δείχνουν τις τάσεις. Σημασία έχει όμως η καθημερινή επαφή με τον κόσμο και οι προτάσεις μας. Όπως διαπιστώνουμε, υπάρχει μια συναποδοχή ότι η κυβέρνηση αυτή έχει προσπαθήσει και μάλιστα έχει φέρει αποτέλεσμα, παρά τις δυσκολίες που πέρασε και ήταν πολλές. Τα δεδομένα είναι συγκεκριμένα».

Για την αυτοδυναμία και τις συνεργασίες δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Ο στόχος της αυτοδυναμίας είναι πολύ κοντινός, ρεαλιστικός και απαραίτητος. Ο κ. Μητσοτάκης έχει αποδείξει ότι συνεργάζεται με ανθρώπους από όλους τους πολιτικούς χώρους και τους αξιοποιεί σε διάφορες θέσεις, άρα αποδεικνύει ότι είναι ανοιχτός σε προγραμματικές συγκλίσεις και συνεργασίες για το καλό του τόπου κι αυτό δεν είναι μονοκομματική αυτοδυναμία. Η αντιπολίτευση, η αξιωματική και όχι μόνο, δεν έχει καταθέσει ούτε μια πρόταση ολοκληρωμένη. Αν ρωτήσουμε τους πολίτες δεν θα ξέρουν να μας πουν. Μάλιστα, σχεδόν 4 χρόνια τώρα δεν είχαν διάθεση για συνεργασίες, το αντίθετο μάλιστα, με στείρα κριτική και άγονη. Τώρα πως θα αλλάξει αυτό;».

«Σύμπνοια του Δημοκρατικού τόξου για Κασιδιάρη»

Από εκεί και πέρα, σχετικά με το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη και το «μπλοκ» στην εκλογική του κάθοδο, υποστήριξε: «Μας ενδιαφέρει η ανοχή της Δημοκρατίας να μην οδηγεί σε υπονόμευσή της. Πρέπει να εμποδίσουμε τα εγκληματικά στοιχεία να εισέλθουν στον χώρο του Κοινοβουλίου. Για την προστασία του δημοκρατικού πολιτεύματος πρέπει να υπάρχει μια σύμπνοια όσων διατείνονται ότι ανήκουν στο δημοκρατικό τόξο. Οφείλουμε να θωρακίσουμε τη δημοκρατία μας από φαινόμενα τα οποία δεν θέλουμε να επαναληφθούν. Από τη στιγμή που υπάρχουν κάποια δεδομένα που έχουν να κάνουν με την ποινική μεταχείριση ανθρώπων που είχαν πρωτοστατήσει σε τέτοιες πολιτικές ενέργειες, υπάρχουν κάποιες αποφάσεις. Βλέπουμε πως οι άνθρωποι αυτοί μετέρχονται κάποιων μέσων και πως προσπαθούν σε ένα βαθμό να ξεγελάσουν και να φορέσουν μια άλλη προβιά. Νομίζω ότι σε αυτή την κατεύθυνση χρειάζεται μια ομόθυμη στήριξη. Θα υπάρξει διαβούλευση και σωστή συνεργασία προκειμένου να υπάρχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Θα γίνει με τέτοιο τρόπο που θα διασφαλίζονται όλες οι συνταγματικές πρόνοιες. Ταυτόχρονα, οι ανησυχίες που μπορεί να υπάρχουν, είναι και μια ευκαιρία εν τοις πράγμασι να δείξουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις ότι πραγματικά είναι στο κοινό στόχο».

«Καλύτερη ζωή για τους Ρομά»

Τέλος, σε ότι αφορά στην Εθνική Στρατηγική για την κοινωνική ένταξη των Ρομά και τα Τοπικά Σχέδια –ένα θέμα που κρίνεται ως μείζον και για την Πάτρα, μένοντας μάλιστα στις δυσκολίες που έχουν προκύψει με τους διαμένοντες στον Ριγανόκαμπο και την  έλλειψη διάθεσης σπιτιών από ιδιώτες πατρινούς-, είπε:

«Έχουν παρέλθει δεκαετίες αποσπασματικών πολιτικών και, παραδόξως, φθίνουσας προσοχής σε ένα θέμα κοινωνικής συνοχής αλλά και ζωής για πάνω από 100 χιλιάδες άτομα στη χώρα μας. Από το 2019 επιχειρείται από την Κυβέρνηση μία ολιστική προσέγγιση του ζητήματος των Ρομά, αγγίζοντας όλες τις πτυχές του κοινωνικού τους αποκλεισμού, εξειδικεύοντας ανάλογα με τον βαθμό και το είδος του και δίνοντας έμφαση στο πεδίο της τοπικής κοινότητας. Αποτέλεσμα είναι ότι η Ελλάδα αναγνωρίζεται πλέον ως μία από τις ευρωπαϊκές χώρες με ολοκληρωμένη προσέγγιση στις πολιτικές για τους Ρομά. Επιπλέον, άμεση ήταν η ανταπόκρισή μας και στην πανδημία με χρηματοδότηση της δημιουργίας υποδομών υγιεινής όπου δεν υπήρχαν και, αμέσως μετά, με ειδικές εκστρατείες εμβολιασμού κατά του Covid-19.

Έχουμε πλήρη επίγνωση τόσο του εύρους και των λεπτομερειών των ζητημάτων ένταξης των Ρομά στην ελληνική κοινωνία όσο και του κοινωνικού τους βάθους. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν λίγα φωτεινά παραδείγματα Ρομά που με επιμονή κατάφεραν άλμα πάνω από το χάσμα που διαχρονικά τους χωρίζει από την ελληνική κοινωνία και από την ευημερία.

Με την Εθνική Στρατηγική, η Κυβέρνηση επιδιώκει να ανοίξει οριστικά την πόρτα του – νοητού και φυσικού – γκέτο, ενθαρρύνοντας όσους Ρομά θέλουν, να απεγκλωβιστούν και να διεκδικήσουν ευκαιρίες καλύτερης ζωής, με πολιτικές εκπαίδευσης, εργασίας, στέγης, πολιτισμού και εν γένει κοινωνικής και πολιτικής συμμετοχής, μεριμνώντας παράλληλα και για την αμφίπλευρη άρση της δυσπιστίας».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα