Ο Φουρθιώτης έκανε μήνυση στον δήμο Διονύσου – Τι καταγγέλλει

17.02.2021 / 17:57
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
1-527-1024x605

Μήνυση κατά των υπευθύνων του δήμου Διονύσου κατέθεσε ο Μένιος Φουρθιώτης λόγω των προβλημάτων που προέκυψαν από την κακοκαιρία «Μήδεια».

Σύμφωνα με την δικηγορική εταιρεία Νικόλαος Αγαπηνός και συνεργάτες, η μήνυση του Μένιου Φουρθιώτη αφορά αδικήματα της έκθεσης, παράβασης καθήκοντος και εξύβρισης.

Οπως αναφέρει, ο δήμος Διονύσου και οι υπεύθυνοι καταγγέλλονται για «έκθεση σε κίνδυνο της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας» του δημοσιογράφου, ο οποίος, σύμφωνα με την μηνυτήρια αναφορά, κατατάσσεται στις ευπαθείς ομάδες λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας και ήταν επιβεβλημένη η δυνατότητα πρόσβασης αρμόδιων αρχών ανά πάσα στιγμή προκειμένου να καταστεί δυνατή η μεταφορά του σε νοσοκομείο.

Η μήνυση του δικηγόρου
«Ο δήμος Διονύσου και οι υπεύθυνοι του καταγγέλλονται κατά την ανωτέρω μήνυση ως υπεύθυνοι για την έκθεση σε κίνδυνο της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας του καταγγέλλοντος δημοσιογράφου, παρά το γεγονός ότι τους είχε καταστεί γνωστό από τον ίδιο ότι σοβαροί λόγοι υγείας τον κατατάσσουν στις ευπαθείς ομάδες και ήταν επιβεβλημένη δυνατότητα πρόσβασης στην οικία του από τις αρμόδιες υγειονομικές και αστυνομικές αρχές ανά πάσα στιγμή προκειμένου να καταστεί δυνατή ενδεχόμενη μεταφορά του σε νοσοκομείο.

» Παρά ταύτα επί σειρά τριών ημερών οι τοπικοί άρχοντες του αρμόδιου Δήμου επέδειξαν εγκληματική αδιαφορία εκθέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τον καταγγέλλων δημοσιογράφο. Ο δημοσιογράφος προσέφυγε στην Ποινική Δικαιοσύνη ζητώντας την ποινική δίωξη των υπευθύνων και την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας.

» Η δικηγορική εταιρεία θα αναλάβει την εκπροσώπηση του δημοσιογράφου και στα πλαίσια αστικών δικών για την ικανοποίηση «της ηθικής βλάβης που έχει υποστεί».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα