Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ενισχύει οικονομικά τους σεισμόπληκτους σε Τουρκία και Συρία

28.02.2023 / 18:30
EES 1

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, έχοντας γίνει ο βασικός αποδέκτης της αγάπης και της αλληλεγγύης του Ελληνικού λαού προς τους πληγέντες του καταστροφικού σεισμού σε Τουρκία και Συρία, απέστειλε σήμερα (28/2) σημαντική οικονομική ενίσχυση στις πληγείσες περιοχές.

Συγκεκριμένα, με πρωτοβουλία του Προέδρου του Ε.Ε.Σ. Dr. Αντώνιου Αυγερινού, απεστάλησαν ήδη 250.000 ευρώ στην Τουρκική Ερυθρά Ημισέληνο και 150.000 ευρώ στην Συριακή Αραβική Ερυθρά Ημισέληνο, προκειμένου να ενισχύσουν άμεσα τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλουν οι δύο Οργανισμοί για να συνδράμουν τις σεισμόπληκτες οικογένειες, οι οποίες από τη μία στιγμή στην άλλη έχασαν τα πάντα και στερούνται ακόμα και των βασικών ειδών διαβίωσης. Τα εν λόγω ποσά έχουν συλλεχθεί, σε διάστημα λίγων ημερών, από τη συγκινητική ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα του Ε.Ε.Σ για ενίσχυση των πληγέντων του φονικού σεισμού. Υπενθυμίζεται ότι ο Ε.Ε.Σ. έχει ήδη αποστείλει επιτυχώς 80 τόνους ανθρωπιστικού υλικού στην Τουρκία και 20 τόνους στη Συρία.

Ο Ε.Ε.Σ. θα συνεχίσει να συλλέγει με αμείωτο ρυθμό οικονομική και υλική ενίσχυση  για τους σεισμόπληκτους καθώς οι ανάγκες στις πληγείσες χώρες παραμένουν τεράστιες. Για να δείτε πώς μπορείτε να βοηθήσετε μέσω του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο: http://www.redcross.gr/

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα