Ο εικαστικός Alex Maksiov από την Ουκρανία στην Πάτρα για το ArtWalk 6

27.07.2021 / 18:56
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ka 6

Διαδραστικά και διασκεδαστικά έργα τέχνης σε δάπεδα, τοίχους, οροφές, δρόμους, δημιουργική ενσωμάτωση του χώρου της τοιχογραφίας, αναμορφική ζωγραφική σε τρεις διαστάσεις ή σε δύο διαστάσεις με κιμωλία, ακρυλικό χρώμα, τέμπερα ή γκουάς- συμπεριλαμβανομένων δύο βραβείων Guinness το 2013 και το 2014 για τη μεγαλύτερη σε μήκος αναμορφική τοιχογραφία στην Μπανγκόκ και την μεγαλύτερη τρισδιάστατη  ζωγραφική δρόμου στην Βενετία των Η.Π.Α. αντίστοιχα- είναι κάποια από τα καλλιτεχνικά χαρακτηριστικά του πέμπτου κατά σειρά καλλιτέχνη  που φιλοξενεί το ArtWalk 6.

Όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου, ο καλλιτέχνης εμπνέεται από μία επέτειο που αφορά μία σημαντική προσωπικότητα της ιταλικής, αλλά και της παγκόσμιας λογοτεχνίας, η οποία ενέπνευσε το μεγαλύτερο σώμα της δυτικής τέχνης και αφιερώνει την τοιχογραφία σε όλους τους ταλαντούχους ανθρώπους. «Ποια σημαντική προσωπικότητα θα απεικονίζεται στην τοιχογραφία που θα δημιουργήσει ο Alex Maksiov;».

Η Πέμπτη (5η) τοιχογραφία του 6ου Διεθνούς Street Art Φεστιβάλ Πάτρας – ArtWalk 6 που ξεκινά την Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021, αφιερώνεται στο σημαντικότερο πρόσωπο της ιταλικής ποίησης της Ύστερης Μεσαιωνικής Περιόδου. Ο διάσημος καλλιτέχνης της street art, Alex Maksiov, ταξιδεύει από την Ουκρανία για να προσθέσει στον αστικό ιστό της Πάτρας μία ακόμα εντυπωσιακή επετειακή τοιχογραφία που θα φιλοτεχνηθεί στην οδό Ναυμαχίας Έλλης 37.

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να παρακολουθήσουν την δημιουργία της τοιχογραφίας και να γνωρίσουν τον καλλιτέχνη και το έργο του από κοντά.

*Τo ArtWalk 6 τελεί υπό την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, την θερμή βοήθεια των χρυσών χορηγών Χρυσανθόπουλος Α.Ε. (πατρινή εταιρία ανυψωτικών μηχανημάτων) και VECHRO (ελληνική βιομηχανία χρωμάτων) και των μεγάλων χορηγών Coffeebrands (πατρινή αλυσίδα καφέ) και Ολυμπία Οδός.

Περισσότερες πληροφορίες για τον οργανισμό και τις δράσεις του μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.artinprogress.eu, στο Facebook (Art In Progress) (ArtWalk) ή το instagram (artinprogress.patras) (artwalk_festival).

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα