Ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Ρωμανός Λιζάρδος κριτής στις Χρυσές Σφαίρες

07.11.2022 / 17:09
lizardos-750x475

Οι Χρυσές Σφαίρες ανοίγουν παραδοσιακά τη σεζόν των κινηματογραφικών βραβείων του Χόλιγουντ και θεωρούνται ως σχεδόν το ίδιο διαπρεπή με τα Όσκαρ στην βιομηχανία της ψυχαγωγίας. Τα τελευταία χρόνια έχουν υποστεί αυστηρή κριτική, όμως αυτό αλλάζει.

Με πρόθεση αναθεώρησης και επαναπροσδιορισμού, ο θεσμός υποδέχτηκε 103 διεθνείς κριτές. Στόχος είναι η εξέλιξη, η εξυγίανση, η ενδυνάμωση του προάγγελου των Όσκαρ, που πλέον διαθέτει ένα μεγαλύτερο και πολύ πιο ποικιλόμορφο σύνολο ψηφοφόρων.

Στους συνολικά 200 πλέον ανθρώπους από όλον τον πλανήτη οι οποίοι θα έχουν την τιμή να επηρεάσουν με την ψήφο τους την επιλογή των ταινιών που θα τιμηθούν με Χρυσές Σφαίρες, ανήκει και ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Αλέξανδρος Ρωμανός Λιζάρδος, που με κριτική ματιά σχολίαζε αρκετά χρόνια τον θεσμό.

Ο Αλέξανδρος Ρωμανός Λιζάρδος εργάζεται από το 1998 στην ΕΡΤ, και όπως αναφέρεται και στο βιογραφικό που έχει αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα των Χρυσών Σφαιρών έχει εργαστεί ως κριτικός κινηματογράφου σε εφημερίδες, ιστοσελίδες και τηλεόραση. Έχει κάνει παραγωγή ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους, ενώ έχει σκηνοθετήσει επίσης ντοκιμαντέρ και ταινίες. Ως τηλεοπτικός παρουσιαστής είχε αναλάβει μεταξύ άλλων την ευθύνη της μακροβιότερης εκπομπής κριτικής κινηματογράφου της δημόσιας τηλεόρασης, της «Κινηματογραφικής λέσχης», ενώ έχει εργαστεί και ως σύμβουλος προγράμματος της ΕΡΤ. Έχει μεταπτυχιακό στη Θεατρολογία και είναι υποψήφιος διδάκτωρ στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα