Ο Δήμος Πατρέων για την Παγκόσμια Ημέρα των αδέσποτων – Δείτε βίντεο

04.04.2021 / 13:38
ντα 43

Σε ανακοίνωση του ο Δήμος Πατρέων αναφέρει τα εξής: «Η 4η Απριλίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων όμως ο σεβασμός, η φροντίδα, η ευθύνη για την προστασία τους, είναι υποχρέωσή μας κάθε μία ξεχωριστή μέρα. Ιδιαίτερα στη χώρα μας, που τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς ανέρχονται σε εκατομμύρια. Καμία κοινωνία δεν είναι υγιής και αρμονική όταν στους δρόμους υπάρχουν πεινασμένοι, διψασμένοι κι άρρωστοι.

Ο Δήμος μας υπεύθυνος για τη διαχείρισή τους βάσει του νόμου, εντείνει διαρκώς, όλο και περισσότερο την προσπάθεια για την καλύτερη αντιμετώπιση, για την προστασία τους, για την αποκατάστασή τους.

Οι ενέργειές μας εστιάζουν στην εκπαίδευση και πληροφόρηση μικρών και μεγάλων για τη διαμόρφωση μιας ευαισθητοποιημένης κοινωνίας ως οφείλουμε, στη δωρεάν σίτισή τους, στην παροχή κτηνιατρικών υπηρεσιών με στόχευση τη στείρωση για τον περιορισμό των γεννήσεων, στη δημιουργία δημοτικής κτηνιατρικής κλινικής και καταφυγίου που θα καλύπτει τις μεγαλύτερες το δυνατόν ανάγκες.

Τα άστεγα ζώα είναι κομμάτι της κοινωνίας μας, είναι ευπαθής ομάδα και έτσι πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε, και επουδενί δεν θα πρέπει να μένουν αβοήθητα, περιφρονημένα και αποκομμένα. Πέραν του νόμου αυτό επιβάλει η ανθρωπιά και ο πολιτισμός μας.

Σημαντικό είναι ότι έχει επιτευχθεί εξαιρετική συνεργασία με τους εθελοντές και φιλοζωικά σωματεία. Με ανθρώπους που έχουν αποκτήσει τη γνώση, την εμπειρία και το ενδιαφέρον μέσα από τους αγώνες τους.

Ευελπιστούμε σε ενδυνάμωση των Δήμων με στελέχωση, με εξοπλισμό, με επαρκείς χρηματοδοτήσεις, με την ψήφιση του καινούργιου νομοσχεδίου που συζητείται τον τελευταίο καιρό, ούτως ώστε να μπορέσουμε πλέον να παλέψουμε αποτελεσματικά. Να μη μείνουμε μόνο στην αποσπασματική αντιμετώπιση, όπως χρόνια τώρα γίνεται χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Αλλά με λύσεις σύννομες και ηθικές να βάλουμε ένα τέλος στη δημιουργία νέων αδέσποτων/ άστεγων δεινοπαθούντων υπάρξεων»

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα