Ο Δήμος Πατρέων για την αποκατάσταση της βλάβης στο Μητροπολιτικό Δίκτυο οπτικών ινών

27.08.2021 / 14:50
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
dimarxeio

Η ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων:

Χθες παρουσιάστηκε σοβαρή βλάβη στο Μητροπολιτικό Δίκτυο Οπτικών Ινών του Δήμου Πατρέων (MAN), η οποία έχει διακόψει την παροχή Internet σε κρίσιμους φορείς της πόλης όπως η Πυροσβεστική Υπηρεσία, οι κεντρικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και η 3η τοπική ομάδα υγείας Αγίου Αλεξίου. Η βλάβη αφορά κομμένα καλώδια οπτικών ινών του δικτύου κορμού του MAN, η οποία προκλήθηκε κατά την εκτέλεση έργων στην περιοχή Αγ. Σοφίας από εργολάβο.
Το Τμήμα Πληροφορικής & Επικοινωνιών, της Δ/νσης Προγραμματισμού, Οργάνωσης & Επικοινωνιών πραγματοποίησε ταχύτατα όλες τις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να γίνει η αποκατάσταση της βλάβης, η οποία θα ολοκληρωθεί εντός της ημέρας.

Το Μητροπολιτικό Δίκτυο Οπτικών Ινών (ΜΑΝ) Πάτρας εξυπηρετεί την πλειονότητα των δημοσίων υπηρεσιών και των σχολικών κτηρίων της περιοχής για τη σύνδεσή τους με τα δίκτυα ΣΥΖΕΥΞΙΣ και Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο αντίστοιχα.

Tο δίκτυο λειτουργεί με εξαιρετικά μειωμένη αξιοπιστία λόγω σοβαρών βλαβών, που είχε υποστεί από εργασίες εργολάβων,  το διάστημα που μεσολάβησε από το τέλος της κατασκευής του έργου το 2009 μέχρι την μερική αξιοποίησή του από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο το Δίκτυο το 2012 και την πιο πλήρη αξιοποίηση από το ΣΥΖΕΥΞΙΣ το 2014. Η αποκατάσταση των βλαβών ώστε το δίκτυο να λειτουργεί με τις εναλλακτικές διαδρομές για να μην μένουν υπηρεσίες χωρίς σύνδεση, όταν συμβεί νέα βλάβη,  έχει πολύ υψηλό κόστος, της τάξης των εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ,  που πρέπει να το αναλάβει η κυβέρνηση αφού εξυπηρετεί όλες τις δημόσιες υπηρεσίες.

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, έχει στείλει επανειλημμένα επιστολές προς   το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης χωρίς να λάβει καμία απάντηση. Η Δημοτική αρχή συνεχίζει τις προσπάθειες και τις  παρεμβάσεις στο αρμόδιο υπουργείο και την κυβέρνηση για να αναλάβουν τις ευθύνες τους ώστε να μην μένουν κρίσιμες υπηρεσίες χωρίς τηλεπικοινωνιακή σύνδεση σε περίπτωση βλάβης.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα