Ο Αλέξανδρος Σμπόρας ή UNFEL θέλει να διαγράψει τη δική του πορεία στη ραπ και rnb

27.02.2023 / 18:00
IMG-7081

«Έχω πολλά να δώσω»

Ο νεαρός Πατρινός αν και 22 χρονών έχει μπει δυναμικά στο χώρο της ραπ και ετοιμάζει δίσκο με τον τίτλο «Σημάδι»

ΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΜΠΑΛΑΦΟΥΤΗ

Ο Πατρινός Αλέξανδρος Σμπόρας, αν και είναι μόλις 22 ετών, αγαπά τη μουσική σε κάθε της έκφανση και έχει καταφέρει να διανθίσει τα μουσικά του ακούσματα, με μια ιδιαίτερη αδυναμία στην ραπ, το rnb και γενικά σε μελωδικές δημιουργίες. Στόχος του να «βγάλει» τα δικά του vibes πάνω σε οποιαδήποτε παραγωγή, oldschool ή και όχι!

Πες μας λίγα λόγια για εσένα, η ενασχόληση με τη μουσική πως ξεκίνησε;

Δέχτηκα πολύ νωρίς ερεθίσματα απ’ την μουσική, σε πρώτο στάδιο διότι η μητέρα μου όπως και ο θειος μου ήταν σ’ αυτό το χώρο για χρόνια. Σε δεύτερο στάδιο κάπου στα 13-14 ξεκίνησα να ακούω rap, η πρώτη επαφή με γέμισε πολύ σαν παιδί γιατί κατάλαβα πως πάνω σε μια παραγωγή (ήχο όπως τον έλεγα τότε) κάποιος αποτύπωνε τα συναισθήματα του, το σκεπτικό του, την οπτική του και άλλα πολλά…

Δε μπορώ να μη σε ρωτήσω πως προέκυψε το παρατσούκλι σου «Unfel»…

Η αλήθεια είναι ότι έχω αλλάξει 2-3 ονόματα για να καταλήξω και να κλειδώσω στο UNFEL, το αρχικό μου ήταν ALLONE, σε δεύτερη φάση ήταν το YUNG 2ND FACE και τα δυο με πολύ έντονες σημασίες. Όμως αποφάσισα να αλλάξω το τελευταίο μου όνομα όταν συνειδητοποίησα ότι σ’ αυτό που κάνω θέλω να πετύχω και πως το όνομά μου θα ‘ναι ο καθρέφτης μου για το κοινό. Το UNFEL, λοιπόν βγαίνει από δυο αγγλικές λέξεις (UKNOWN FEELING) που σημαίνει άγνωστο συναίσθημα.

Με ποια είδη μουσικής ασχολείσαι; Υπάρχει κάποιο που σε «τραβάει» ιδιαιτέρως;

Ξεκίνησα να κάνω καθαρό RAP αλλά μεγαλώνοντας πειραματίστηκα και με αλλά είδη γύρω από αυτό, όπως το R&B και το POP . Στη δικιά μου μουσική δεν υπάρχει STOP, παράγω ότι μου δημιουργεί Vibes.

Από πού αντλείς έμπνευση;

Αντλώ έμπνευση από τα πάντα. Κυριολεκτικά. Από τους ανθρώπους που συναναστρέφομαι καθημερινά μέχρι, μια λέξη που θα ακούσω να λέει κάποιος, ένα περιστατικό που θα ζήσω εγώ ή κάποιο δικό μου πρόσωπο, από το κλίμα του καιρού… γενικά από τα πάντα.

Οι Πατρινοί είμαστε «εύκολοι» ως κοινό; Είμαστε δεκτικοί στη «διαφορετική μουσική;

Αυτό που παρατηρώ επειδή πλέον ασχολούμαι 8 – 9 χρόνια με τη μουσική και ακόμα δεν έχω φύγει από τη βάση μου, είναι ότι η Πάτρα έχει κοινό, εύκολο κοινό και πολύ ανοιχτό μυαλό από θέμα διαφορετικής μουσικής.

Υπάρχουν αξιόλογοι καλλιτέχνες στην Πάτρα με τους οποίους σου αρέσει να συνεργάζεσαι; Υπάρχει κάποιο σημείο συνάντησης;

Υπάρχουν λίγοι καλλιτέχνες στην Πάτρα με τους οποίους μπορώ να δημιουργήσω μουσική και αυτό γιατί είμαι ένας άνθρωπος που αν δεν δέσω μαζί σου σε ανθρώπινο επίπεδο πρώτα δεν θα μπορέσω να δημιουργήσω κάτι ούτε μουσικά. Το σημείο συνάντησης μεταφέρεται αναλόγως τη μέρα και το τι έχουμε να κάνουμε αλλά συνήθως σημείο συνάντησης είναι το STUDIO.

Ποιο τραγούδι άλλου καλλιτέχνη, θα ήθελες να έχεις πει εσύ, εάν υπάρχει…

Δεν υπάρχει κάποιο τέτοιο κομμάτι…

Ποιον καλλιτέχνη θαυμάζεις και γιατί;

Σε πανελλαδικό επίπεδο θαυμάζω φουλ τον hatemost γιατί έχει δώσει πολύ γεύση με την κουλτούρα του και κάθε φορά σκάει πιο φρέσκος.

Σου αρέσει περισσότερο να γράφεις ή να τραγουδάς;

Μου αρέσουν και τα δυο εξ’ ίσου.

Επειδή ασχολείσαι με τη ραπ γενικά υπάρχει μια νοοτροπία, ναρκωτικά, όπλα, χλιδάτη ζωή και από την άλλη κοινωνικοπολιτικά θέματα. Εσύ που επικεντρώνεσαι; Πόσο κοντά είναι αυτή η νοοτροπία σε εσένα;

Δεν αφήνω τον εαυτό μου να μπει σε πλαίσια και να επιλέξει τι θα γράψει ή τι θα ακούσει ούτε κατακρίνω σκεπτικά και θεματολογίες, άπλα προσωπικά προσπαθώ στα κομμάτια μου να μεταφέρω συναισθήματα, σκέψεις, προβληματισμούς, βαθύτερα νοήματα και σκοπούς.

Υπάρχει κάτι που θα ήθελες να πεις σε όσους ακούν τη μουσική σου;

Σε όσους ακούν τη μουσική μου το μόνο που θέλω να πω είναι ότι έχω να δώσω παρά πολλά και το ταξίδι μόλις άρχισε για ‘μενα.

Οι νέοι είναι κοντά στη μουσική; Βλέπουμε πλέον ακόμη και στο δρόμο οι περισσότεροι να φορούν ακουστικά. Αυτό βοηθά στο να ξεφεύγουμε πιστεύεις; 

Οι νέοι είναι πολύ κοντά στην μουσική είναι η αλήθεια, χωρίς αυτό να είναι κακό εννοείται. Ο καθένας χρησιμοποιεί την μουσική διαφορετικά , όμως πιστεύω ότι οι περισσότεροι από ‘μας ακούμε μουσική για να ξεφεύγουμε όποτε ναι βοηθά , για ‘μενα είναι θεραπεία.

Πως θα «έβλεπες» ιδανικά τον εαυτό σου να εξελίσσεται τα επόμενα χρόνια στο χώρο; Ποια θα ήταν η ιδανική έκβαση για εσένα;

Στα επόμενα χρόνια θα ήθελα φουλ να έχω μπει σε κάποια δισκογραφική, σε κάποια εταιρεία, θέλω να ασχοληθώ επαγγελματικά με την μουσική αλλά πρώτα πρέπει να χτίσω το προφίλ μου.

Τι ετοιμάζεις το επόμενο διάστημα;

Ετοιμάζω έναν μικρό δίσκο ο οποίος είναι πολύ ξεχωριστός για πολλούς λόγους Θα τον ονομάσω “ΣΗΜΑΔΙ”. Θα έχει 5 – 7 κομμάτια ακόμα δεν έχω αποφασίσει .Ο δίσκος αυτός θα βγει 1-2 μήνες πριν το καλοκαίρι, δεν θέλω να πω περισσότερα. Όταν έρθει η ώρα θα ακούσετε και θα κρίνετε.

Ο Αλέξανδρος Σμπόρας ή UNFEL θέλει να διαγράψει τη δική του πορεία στη ραπ και rnb 2

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα