Ο Δημήτρης Μάντζος στο «Νεολόγο»: «Η Πάτρα αξίζει και δικαιούται ευκαιρίες»

04.03.2023 / 12:15
mantzos

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΓΚΟΛΗΣ

ALEXKOGKOLIS@HOTMAIL.COM

Για το διακύβευμα των προσεχών εκλογών μιλά στο «Νεολόγο των Πατρών» ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Δημήτρης Μάντζος. Επικεντρώνεται στην Αχαΐα και τη Δυτική Ελλάδα «μια περιοχή με σημαντικά στρατηγικά πλεονεκτήματα που περιμένει ακόμη την υλοποίηση των μεγάλων ευκαιριών τις οποίες αξίζει και δικαιούται».

Στελέχη της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, με φόντο τις εκλογές, συγκρίνουν πεπραγμένα κυβερνήσεων. Σε ποιες παραμέτρους θα μπορούσε να ενταχθεί στη σύγκριση και το ΠΑΣΟΚ; Τι θα σημειώνατε στην απάντησή σας προς τους πολίτες της Αχαΐας;

Εδώ και μήνες, έχουμε αποσαφηνίσει ότι οι επόμενες εκλογές είναι ιδιαίτερα κρίσιμες, για τον τόπο και τον λαό μας. Οι πολίτες -ειδικά οι νέοι- καλούνται να αποφασίσουν για το μέλλον τους, ανατρέποντας τα αδιέξοδα, σε οικονομικό, κοινωνικό και θεσμικό επίπεδο. Η προεκλογική περίοδος οφείλει να είναι όσο πιο «πολιτική» γίνεται. Να μην παραδοθεί στο κλίμα νοσηρότητας που ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ συστηματικά καλλιεργούν. Ούτε φυσικά μπορεί να παγιδευτεί το εκλογικό σώμα σε μια αναζήτηση να βρει και να αρκεστεί στο «μη χείρον βέλτιστον». Αυτός ο διαγωνισμός ανεπάρκειας ανάμεσε σε δύο αποτυχημένα μοντέλα διακυβέρνησης απογοητεύει τους πολίτες. Για εμάς, η πολιτική πρέπει να δίνει ελπίδα και προοπτική, να εμπνέει. Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής έχει καταθέσει ένα ολοκληρωμένο προγραμματικό πλαίσιο, μια πραγματικά προοδευτική εναλλακτική πρόταση για τη χώρα. Για λειτουργικό κοινωνικό κράτος, δίκαιη ανάπτυξη και ισχυρούς θεσμούς διαφάνειας και λογοδοσίας. Έτσι θέλουμε να αξιολογηθούμε.

Το διακύβευμα αυτό είναι κοινό για όλη τη χώρα. Ισχύει -κατά μείζονα λόγο- στην Πάτρα, την Αχαΐα, τη Δυτική Ελλάδα. Μια περιοχή με σημαντικά στρατηγικά πλεονεκτήματα που περιμένει ακόμη την υλοποίηση των μεγάλων ευκαιριών τις οποίες αξίζει και δικαιούται. Μιλάμε για αναμόρφωση και αναγέννηση του ΕΣΥ, με διαφύλαξη του δημόσιου χαρακτήρα της υγείας, σε μια Περιφέρεια – κόμβο για τον υγειονομικό χάρτη της χώρας. Σχεδιάζουμε ένα νέο σύστημα κοινωνικής στέγης, για την υποστήριξη των φοιτητών και των νέων ζευγαριών που αντιμετωπίζουν οξύ πρόβλημα στέγης, ιδίως στις μεγάλες «πανεπιστημιουπόλεις», όπως η Πάτρα. Διεκδικούμε καλές δουλειές για τους νέους μας, σε μια περιοχή χτυπημένη από την αποβιομηχάνιση και την ανεργία. Εργαζόμαστε για την ενεργειακή δημοκρατία, με διάχυση των ΑΠΕ στην κοινωνία, όχι στους λίγους.

Ως παράταξη είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τις καίριες παρεμβάσεις στην καθημερινότητα των πολιτών. Θέλουμε να εκφράσουμε όσους αισθάνονται αποκλεισμένοι, όσους θέλουν και διεκδικούν την αλλαγή. Αυτή είναι η αποστολή μας.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Νεολόγος

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα