Παρασκευή, 20.05.2022, 10:29 πμ

O Δ. Δυτικής Αχαΐας κάνει έκκληση στους πολίτες να πάρουν μέρος στην απογραφή

24.01.2022 / 14:22
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
φωτο-απογραφή

Έκκληση κάνει ο δήμος δυτικής Αχαΐας στους πολίτες που δεν έχουν κάνε απογραφή να το κάνουν άμεσα καθώς και αυτή η εξέλιξη θα επηρεάσει το μέλλον του Δήμου.

Για αυτό το λόγο ο δήμος εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία περιγράφει και αναλυτικά την διαδικασία μέσω της ΕΛΣΤΑΤ.

Η ανακοίνωση αναφέρει: «Όλοι όσοι δεν έχουν πάρει μέρος στην απογραφή του πληθυσμού έχουν ακόμα τη δυνατότητα να το κάνουν. Ο τρόπος περιγράφεται στην ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ που φιλοξενείται στη συνέχεια.

Από τη δική του πλευρά ο Δήμος Δυτικής Αχαϊας απευθύνει έκκληση στους συνδημότες που δεν έχουν απογραφεί να πάρουν μέρος στην απογραφή που θα καθορίσει το μέλλον του Δήμου μας για τα επόμενα δέκα χρόνια.

Η πλήρης ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ έχει ως εξής:

ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ 2021.

Ενημερώνουμε τους κατοίκους του Δήμου Δυτικής Αχαΐας ότι όσοι δεν έχουν απογραφεί ακόμη μπορούν να απογραφούν ως εξής:

Α. Ηλεκτρονική Απογραφή / Αυτοαπογραφή

Μέσω της πλατφόρμας https://gov.gr στην ενότητα Πολίτης και Καθημερινότητα ή μέσω αναζήτησης Απογραφή Πληθυσμού – Κατοικιών 2021 – Gov.gr

Για την ηλεκτρονική αυτοαπογραφή είναι απαραίτητος ο μοναδικός «Κωδικός Απογραφής» της κατοικίας/νοικοκυριού σας. Εάν δεν έχετε τον κωδικό, παρακαλούμε στείλτε email με τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο) στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] .

B. Φυσική απογραφή / Πόρτα-Πόρτα

Ο Απογραφέας της ΕΛΣΤΑΤ επισκέπτεται κάθε κατοικία που δεν απογράφηκε ηλεκτρονικά εφαρμόζοντας υποχρεωτικά τα εκάστοτε ισχύοντα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας.

 Αν το νοικοκυριό επιθυμεί συνέντευξη δια ζώσης, η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου θα γίνει είτε εντός είτε εκτός της κατοικίας, τηρώντας τα ισχύοντα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας. Στο τέλος της συνέντευξης θα δοθούν και τα Βεβαιωτικά Απογραφής για τα άτομα που θα απογραφούν.

 Αν το νοικοκυριό δεν επιθυμεί συνέντευξη δια ζώσης:

– Ο Απογραφέας θα αφήσει το έντυπο ερωτηματολόγιο στο νοικοκυριό και θα συμφωνήσει για την ημέρα και ώρα παραλαβής του συμπληρωμένου ερωτηματολογίου οπότε και θα δώσει και τα Βεβαιωτικά Απογραφής για τα άτομα που θα απογραφούν.

ή

– Ο Απογραφέας θα κλείσει τηλεφωνικό ραντεβού για τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου, με τηλεφωνική συνέντευξη και θα συμφωνήσει για την ημέρα και ώρα που θα παραδώσει τα Βεβαιωτικά Απογραφής για τα άτομα που θα απογραφούν.

Αν δεν έχει περάσει ακόμη ο απογραφέας, τηλεφωνήστε στα:

2610222697 , 2610226737

Αν ο απογραφέας έχει περάσει και δεν σας βρήκε, επικοινωνήστε μαζί του στο τηλέφωνο που σας έχει αφήσει στο σχετικό έγγραφο (έχετε τη δυνατότητα να απογραφείτε και τηλεφωνικά) ή καλέστε στα παραπάνω τηλέφωνα της Στατιστικής Υπηρεσίας ή στείλτε email με τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο) στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Η απογραφή καθορίζει το μέλλον του Δήμου μας για τα επόμενα 10 χρόνια.

Απογραφόμαστε στον τόπο που ζούμε. Όλοι μετράμε».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα