Ο Χρ. Τριαντόπουλος αποκλειστικά στον Max: “Κινούμαστε μεθοδικά για την παραλιακή της Πάτρας” – Λύση και στο Ευηνοχώρι

01.03.2022 / 16:15
ka 15

«Για ακόμη μια φορά βρεθήκαμε στην Αχαΐα και τη Δυτική Ελλάδα που χτυπήθηκαν τακτικά την τελευταία περίοδο από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Με εντολή του Πρωθυπουργού προσπαθούμε να είμαστε συνεχώς δίπλα στους πολίτες και την αυτοδιοίκηση, όποτε υπάρχει πρόβλημα, μεριμνώντας για αποκατάσταση και νέο σχεδιασμό αντοχής των υποδομών για τα επόμενα χρόνια, αφού ζούμε εν μέσω κλιματικής κρίσης», δηλώνει στον Max fm Πάτρας 93,4 και στον Αλέξανδρο Κογκόλη ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, Χρήστος Τριαντόπουλος.

Αναλύοντας τον προγραμματισμό της Κυβέρνησης και των συναρμόδιων Υπουργείων, με έμφαση στην παραλιακή της Πάτρας και στη γέφυρα του Ευήνου, μετά τη νέα επίσκεψή του και έχοντας όλα τα δεδομένα στα χέρια του, υποστηρίζει ότι «το βασικό στοίχημα της κυβέρνησης, μετά την γρήγορη καταγραφή των ζημιών, είναι οι αποζημιώσεις των πολιτών και οι χρηματοδοτήσεις των έργων».

«Το διερευνούμε, υπάρχουν χρηματοδοτικά εργαλεία»

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση και για τον αν μπορεί να χρηματοδοτηθεί το εν λόγω έργο ο Υπουργός δήλωσε: «Περπάτησα μεγάλο μήκος του παραλιακού δρόμου. Η επιβάρυνση είναι μεγάλη και η διάβρωση έντονη. Έχοντας τη μελέτη της Περιφέρειας, η οποία είναι επαρκώς διαμορφωμένη και τεκμηριωμένη, βρισκόμαστε σε φάση επεξεργασίας με τις τεχνικές υπηρεσίες και τα συναρμόδια Υπουργεία και αξιολογούμε το αίτημα.

Είναι ένα έργο με υψηλό δημοσιονομικό κόστος, έχουμε όμως στη διάθεσή μας μια σειρά από χρηματοδοτικά εργαλεία  για να επιστρατεύσουμε. Το συζητάμε και με τους τοπικούς βουλευτές και τον Υφυπουργό, το διερευνούμε και κινούμαστε μεθοδικά. Το κομμάτι της διάβρωσης είναι πολύ σημαντικό και έχει μακροπρόθεσμες επιπτώσεις».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα