Ο χιονιάς φέρνει ανατιμήσεις στα αγροτικά προϊόντα – Πού θα υπάρχει έλλειψη

27.01.2022 / 19:57
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ka 4

Ανατιμήσεις και ελλείψεις αναμένεται να παρουσιαστούν τα επόμενα 24ωρα στα αγροτικά προϊόντα εξαιτίας της κακοκαιρίας των προηγούμενων ημερών.

Οι ελλείψεις αφορούν κυρίως τα προϊόντα από τα Μέγαρα και τον Μαραθώνα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της πανελλήνιας ομοσπονδίας λαϊκών αγορών. Προς το δεν έχουν γίνει ακόμα αισθητές οι ελλείψεις των λαχανικών λόγω του πάγου, κάτι οποίο αναμένεται να συμβεί τις επόμενες ημέρες.

«Ο Μαραθώνας και τα Μέγαρα που έχουν κηπευτικά και χορταρικά έχουν πάθει μεγάλη ζημιά από το χιόνι και από τον αέρα. Πιστεύω ότι έχουμε πρόβλημα, το οποίο θα φανεί τις επόμενες ημέρες. Όσο λιγοστεύουν τα προϊόντα σίγουρα θα υπάρξουν και αυξήσεις των τιμών, έτσι είναι ο νόμος της αγοράς.

Πάντως σίγουρα έχουμε και μεγάλο πρόβλημα με τους δήμους που δεν καθαρίζουν τους δρόμους και δεν μπορούν να ανοίξουν οι λαϊκές αγορές» λέει στο newsit.gr ο Παντελής Μόσχος, πρόεδρος πανελλήνιας ομοσπονδίας λαϊκών αγορών.

Στη συνέχεια, ο κ. Βάρσος, ο πρόεδρος αγροτικού συλλόγου Μαραθώνα, μιλάει αναλυτικά για τις καταστροφές που υπέστησαν. «Μετά από μια τόσο μεγάλη κακοκαιρία σίγουρα θα υπάρξουν ελλείψεις. Το θέμα είναι ότι κάποια προϊόντα θα αντικατασταθούν με άλλα σε 2 με 3 μήνες, αυτό που δεν μπορεί να αντικατασταθεί εύκολα είναι οι ζημιές στις εγκαταστάσεις, στα θερμοκήπια δηλαδή.

 Οι καταστροφές είναι τεράστιες και πολύ μεγάλο το κόστος για να επισκευαστούν. Τα προϊόντα που θα αντικατασταθούν εύκολα και το εύκολα που λέμε είναι σχετικό, γιατί βρισκόμαστε και στην χειμερινή περίοδο, δηλαδή ένα είδος αν το καλοκαίρι θέλει 45 μέρες για να αναπτυχθεί και να παραχθεί, τον χειμώνα θέλουμε 2,5 μήνες και πλέον» τονίζει.

Με δεδομένο ότι οι καταστροφές σε καλλιέργειες έχουν γίνει και σε άλλες περιοχές περιμετρικά της Αττικής, σίγουρα θα δούμε ελλείψεις στην αγορά, σύμφωνα με τον ίδιο. «Εμείς, βέβαια δεν προσπαθήσαμε ποτέ να εκμεταλλευτούμε την κάθε έλλειψη εις βάρος του καταναλωτή, γι’ αυτό θα προσπαθήσουμε όσο μπορούμε να κρατήσουμε τις τιμές σε προσιτά επίπεδα.

Θα υπάρξουν όμως σίγουρα αυξήσεις στις τιμές, τις οποίες δεν μπορούμε να υπολογίσουμε ακόμα γιατί δεν έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα της γενικότερης καταστροφής» υπογραμμίζει.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα